Menu
 

CSP: Bezdarba līmenis maijā samazinājies par 0,3 procentpunktiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP

2022.gada maijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,5 %, un salīdzinājumā ar aprīli tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu bezdarba līmenis maijā samazinājās par 0,2 procentpunktiem līdz 5,5 %, bet vīriešu – par 0,4 procentpunktiem, sasniedzot 7,5 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1 %, un kopš aprīļa tas ir samazinājies par 0,4 procentpunktiem. Salīdzinot ar pagājušā gada maiju, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 1,3 procentpunktiem, reģistrētā bezdarba – par 1,5 procentpunktiem.

Pēc CSP informācijas, šāgada maijā Latvijā bija 61,2 tūkstoši bezdarbnieku (25,8 tūkstoši sieviešu un 35,4 tūkstoši vīriešu), kas ir par 2,8 tūkstošiem mazāk nekā aprīlī, un par 12,1 tūkstoti mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,8 tūkstošiem, taču sieviešu – par 1,1 tūkstoti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.