Menu
 

"Jūrmalas autobusu satiksmei" divus jaunus elektroautobusus piegādās Polijas uzņēmums

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Jūrmalas autobusu satiksmei" divus jaunus elektroautobusus piegādās Polijas uzņēmums Publicitātes foto

Šī gada 23. jūlijā SIA “Jūrmalas autobusu satiksme” (JAS) iepirkumu komisija paziņoja konkursa rezultātus – “Par videi draudzīgu sabiedrisko transportlīdzekļu iegādi, kuru dzinēji darbojas ar elektrību”. Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas Fonda (KF) projekta ietvaros tiks iegādāti divi jauni elektroautobusi.

Piedāvājumus konkursam “Par videi draudzīgu sabiedrisko transportlīdzekļu iegādi ar elektrodzinējiem” iesniedza divi pretendenti – “Solaris Bus & Coach S.A.” (Polija) un AS “Ferrus” (Latvija). Par uzvarētāju konkursā tika atzīts un līguma slēgšanas tiesības ieguva Polijas uzņēmums, kas piedāvāja saimnieciski visizdevīgāko cenu – 860 000 00 EUR (bez PVN 21%), informē SIA “Jūrmalas autobusu satiksme” sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa.

“Solaris Urbino 8,9 LE Electric” markas elektroautobusu plānotais izgatavošanas un piegādes termiņš ir līdz 2019. gada 31. jūlijam. Jūrmalas pilsētas maršrutos tie varētu sākt kursēt 2019. gada vasaras beigās. Divus jaunos “Solaris Urbino electric” autobusus JAS iegādāsies, īstenojot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) projektu. Kopējās projekta izmaksas ir 3 100 000,00 EUR, no kurām ES KF līdzfinansējums ir 1 274 000,00 EUR, bet JAS – 1 826 000,00 EUR.

Elektroautobusi būs aprīkoti ar zemo grīdu pretī katrām iekāpšanas/izkāpšanas durvīm, izvelkamu/atlokāmu rampu ērtākai iekļūšanai salonā ar ratiņkrēslu, speciālu vietu salonā pasažierim ar kustību traucējumiem, vecākiem (ar bērnu ratiņiem), dzinēja alkotestera bloķētāju, 360 grādu videonovērošanas kamerām, audio un video informatīvajiem tablo, gaisa kondicionēšanas un apkures sistēmām, bezmaksas wi-fi un USB kontaktligzdām viedierīču uzlādei, stāsta sabiedrisko attiecību speciāliste.

2017. gada 3. novembrī Centrāla finanšu un līgumu aģentūra un SIA “Jūrmalas autobusu satiksme” parakstīja līgumu par projekta “Videi draudzīga sabiedriskā transporta (autobusu) iegāde” īstenošanu. Tā mērķis ir nodrošināt un veicināt racionāla, moderna un videi draudzīga sabiedriskā transporta līdzekļu izmantošanu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai Jūrmalas pilsētas maršrutu tīklā. Projekta ietvaros tiks iegādāti 16 jauni, videi draudzīgi autobusi, no kuriem 14 darbosies ar dīzeļdegvielu atbilstoši “Euro 6” standarta maksimālai pieļaujamai emisijai un divi – ar elektrību, vēsta M. Lazdiņa.

SIA “Jūrmalas autobusu satiksme” sabiedriskā transporta pakalpojumus Jūrmalas pilsētā nodrošina kopš 1958. gada. Šobrīd septiņos pilsētas maršrutos kursē 23 autobusi un minibusi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.