Menu
 

Minerālmateriālu ražotāja "Saulkalne S" apgrozījums pērn audzis par 9,1%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Minerālmateriālu ražotāja "Saulkalne S" pagājušajā gadā strādāja ar 6,701 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 51,3% un bija 761 544 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma pamatdarbība notiek Latvijas iekšējā tirgū. No kopējā realizētā produkcijas apjoma apmēram 6,3% sastāda preču pārdošana uz Baltijas valstīm.

Kompānijas vadība 2022.gadā paredz turpināt uzlabojumu veikšanu ražošanas tehnoloģijas pilnveidošanā, kā arī servisa uzlabošanā un produktu klāsta papildināšanā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas, paredzēts paplašināt minerālo materiālu ražotni. Savukārt, lai iegūtu un ražotu kvalitatīvas izejvielas būvniecībai un ceļu būvei, paredzēts veikt derīgo izrakteņu atradņu izpēti un paplašināšanu. Šim mērķim iegādāta zeme, kā arī investēts kapitāls jauna uzņēmuma izveidošanā.

Turpretī tuvāko gadu laikā "Saulkalne S" paredz paplašināt ražotās produkcijas noietu, daudz aktīvāk apgūstot Baltijas un Eiropas Savienības tirgus, kā arī uzņēmums paredz piedāvāt virkni jaunu nišas produktu vietējā tirgū, aizstājot importētos materiālus.

2020.gadā "Saulkalne S" strādāja ar 6,143 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 20,8% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 5,7 reizēm un bija 1,565 miljoni eiro.

"Saulkalne S" reģistrēta 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7,36 miljoni eiro.

Kompānija 32,5% apmērā pieder gan Jurim Seilim, gan Natālijai Lavrinovičai. Vienlaikus 15% no "Saulkalne S" pieder Aivaram Pileniekam, savukārt kompānijas kapitāldaļas 5% apmērā pieder Jurim Putniņam, Olgai Bogdanovai, Viktorijai Rekšņai un Imantam Saulrietam.

Kompānija iegūst un pārstrādā dolomītu, smilti, kaļķakmeni un granītu. "Saulkalne S" uzņēmumu grupā ietilpst meitasuzņēmumi "Salenieku dolomīts" un "Vidzemes kvarcs". "Saulkalne S" pārvalda trīs ražotnes Vidzemes reģionā - "Saulkalne", "Kranciems" un "Grīnvaldi". Kopā uzņēmumu grupā tiek nodarbināti 75 darbinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.