Menu
 

Pabriks: Jākliedē mīts par Latviju kā investīcijām nedrošu valsti

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Ir jākliedē mīts, ka Latvija tuvumā esoša kara, Krievijas un citu apstākļu dēļ ir investīcijām nedroša valsts, intervijā aģentūrai LETA pauda aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kuru partiju apvienība "Attīstībai/Par!" izvirzījusi par politiskā spēka Ministru prezidenta amata kandidātu.

Pabriks pauda pārliecību, ka investīciju piesaistes ziņā Aizsardzības ministrija šobrīd ir kā otra Ekonomikas ministrija, jo investīcijas ir drošas un ar lielu atdevi, un tiem ir liela inovatīvā izaugsme.

"Ja gribam piesaistīt investīcijas, tad ir jāspēj būt konkurētspējīgiem ES līdzekļu piesaistē, ko varam izdarīt, ja nenoplicinām valsts pārvaldi. Tās kvalitātes uzturēšana ir būtiska, tostarp ar finansējumu. Domāju, ka mēs esam gatavi daudz veiksmīgāk arī piesaistīt ārvalstu investorus," norādīja ministrs.

Pabriks pastāstīja, ka viņam ir bijušas sarunas ar atsevišķiem ārvalstu investoriem, kuri norādījuši, ka tuvumā esošā kara un Krievijas dēļ viņi nav gatavi investēt Latvijā. Ministrs uzsvēra, ka šādos gadījumos viņš parasti akcentē, ka Latvija ir NATO dalībvalsts un uz to attiecas NATO līguma 5.pants, līdz ar to uzbrukums Latvijai ir ekvivalents uzbrukumam Vācijai.

"Ja, piemēram, esat Vācijas, Francijas vai Itālijas investors un domājat, ka Latvijā nav droši investēt, tad prasiet savai valdībai, vai tai var uzticēties. Citādi mēs neesam nedrošākā zonā kā jebkura no šīm valstīm," uzsvēra politiķis.

Viņš pārliecināts, ka ir jākliedē minētais mīts, kļūstot par labākiem savas valsts pārstāvjiem starptautiskajā konkurencē par finansējumu, ieguldījumiem un investīcijām. Pabrika ieskatā, šajā ziņā esam nedaudz kautrīgi, nespējam sevi parādīt un citu acīs sevi noniecinām, kamēr tie mums ir priekšā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.