Menu
 

"Getliņi eko": Nākamajā sezonā ceram noturēt esošos ražas apjomus un palielināt ražu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Īstenojot esošās siltumnīcas modernizācijas projektu, "Getliņi eko" nākamajā sezonā cer noturēt esošos ražas apjomus un palielināt ražu, aģentūru LETA informēja "Getliņi EKO" siltumnīcas vadītājs un agronoms Guntars Strauts.

Šogad vasarā uzņēmums modernizēja 2011.gadā celto siltumnīcu, lai uzlabotu tās energoefektivitāti, kā arī tika veikta apgaismojuma nomaiņa uz LED augu apgaismojumu sistēmu, kura ļaus samazināt elektroenerģijas patēriņu un dos iespēju palielināt augu ražību.

Kā norādīja Strauts, pēdējos gados "Getliņi eko" izaudzēto tomātu un gurķu apjoms ir nemainīgs un joprojām uzņēmums piedāvā iedzīvotājiem svaigus dārzeņus ziemas sezonā, kad to ir vismazāk vietējā tirgū. Tāpat viņš atzina, ka tomātu un gurķu ražošanas apjomi ir salīdzinoši nelieli iepretim kopējam patērēto dārzeņu apjomam Latvijas tirgū. "Vienlaikus gadu no gada tirdzniecības vietās pieprasījums pēc "Getliņu" produkcijas ziemas sezonā ir augsts, un mūsu uzdevums ir nodrošināt dārzeņu nemainīgi augsto kvalitāti," sacīja Strauts.

Piegulošajā atkritumu poligona teritorijā ir uzbūvētas mūsdienīgas siltumnīcas, kuru kopējā platība ir 14 408 kvadrātmetri. Siltumnīcas tiek izmantotas atkritumu noglabāšanas laikā radušās gāzes, kas tiek pārvērstas siltumā un elektrībā, tas ļauj apgādāt siltumnīcas ar nepieciešamo siltumu un gaismu rudens-pavasara sezonā. Dārzeņu novākšanas sezona Getliņos ik gadu sākas oktobrī un turpinās līdz pat nākamā gada jūnija beigām. Ražas sezonā tiek saražots apmēram 440 tonnas tomātu un 400 tonnas gurķu.

Jau ziņots, ka pirmajā pusgadā "Getliņi eko" strādāja ar 24,931 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 71,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa pieauga 12,4 reizes un bija 5,528 miljoni eiro. Kompānija "Getliņi eko" reģistrēta 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Rīgai pieder 97,7% uzņēmuma kapitāla un Ropažu novada pašvaldībai - 2,3%. "Getliņi eko" ir atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kurš apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.