Menu
 

Noteiks atbalsta piešķiršanas kārtību piekrastes zvejniekiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Noteiks kārtību kādā notiks pasākuma "Atbalsts zvejniekiem piekrastes zvejā" atbalstu piešķiršana, nosakot saņemšanas nosacījumus, publiskā finansējuma apmēru, attiecināmās un neattiecināmās izmaksas, pieteikšanās kārtību un iesniedzamos dokumentus, liecina informācija Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotajā rīkojuma projektā.

Atbalsta pasākumā zvejniekiem līdz 2029.gadam kopējais pieejamais finansējums ir 2,3 miljoni eiro. Finansējumu veido Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda finansējums 1,61 miljonu eiro apmērā un valsts budžeta finansējums 690 000 eiro apmērā. Finansējumu plānots sadalīt vienādās daļās pa visiem astoņiem uz atbalstu attiecināmajiem gadiem.

Atbalsts paredzēts zvejniekiem attīstības plānu izstrādē un tā mērķu īstenošanā, tostarp pirmās lietotas zvejas laivas iegādei jaunam zvejniekam.

Iesniedzot pieteikumu, zvejniekiem būs prasība norādīt saimnieciskajā darbībā iesaistītos sadarbības partnerus, ar ko ir noslēgti sadarbības līgumi par produktu realizāciju.

Tāpat atlases kritēriji veidoti pamatojoties uz Zaļā kursa Eiropas Savienības stratēģijas 2050.gadam klimatneitralitātes mērķa sasniegšanai prasībām un tiek piemēroti par darbībām, kas tiek veiktas saistībā ar vides ilgtspēju, aprites ekonomiku, digitalizāciju, atjaunīgiem energoresursiem un jaunu vai uzlabotu ražošanas procesu, metodi, produktu vai pakalpojumu.

ZM sagatavoto rīkojuma projektu plānots skatīt 20.septembra Ministru kabineta sēdē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.