Menu
 

"Olainfarm" jubilejas gadu atzīmē ar rekordlielu saražoto zāļu daudzumu - 15 miljoniem iepakojumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Savu 50.darbības gadu AS "Olainfarm" atzīmē ar vēsturiski lielāko saražoto zāļu daudzumu - 15 miljoniem iepakojumu. 1972.gada 10.oktobrī dibinātais uzņēmums no vienas ražotnes izaudzis līdz nozīmīgam farmācijas koncernam Baltijas valstīs ar ambīciju nākamo piecu gadu laikā kļūt par vienu no TOP 10 farmācijas uzņēmumiem Centrāleiropā un Austrumeiropā, vēsta uzņēmumā.

Uzņēmuma produktu portfelī šobrīd ir vairāk nekā 60 dažādu gatavo zāļu formu, 25 aktīvās farmaceitiskās vielas un vairāk nekā 20 starpprodukti visas ģimenes veselībai, ko eksportē uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm. "Olainfarm" turpina darbu pie sava esošā produktu portfeļa, kurā ietilpst medikamenti nervu sistēmas, sirds un asinsvadu veselībai, alerģiju ārstēšanai un antibakteriālie līdzekļi, paplašināšanas ar jauniem produktiem arī tādās jomās kā uroloģija un ginekoloģija, ik gadu piedāvājot pasaules tirgiem vismaz 10 jaunu produktu, stāsta "Olainfarm" pārstāvji.

"Farmācijas tradīcijas Latvijā ir ļoti senas un spēcīgas. Jau padomju gados ceturtdaļa preparātu tika radīta Latvijā, "Olainfarm" esot nozares līderim. Nākamajā piecdesmitgadē ieejam ar ambicioziem plāniem nostiprināties rietumu tirgos, būtiski palielinot investīcijas jaunu produktu pētniecībā, izstrādē un ražošanā. Mūsu pusgadsimtu ilgā pieredze farmācijas nozarē un zināšanas par tās attīstības tendencēm ļauj mums paredzēt, kādi medikamenti būs pieprasīti nākotnē. Apvienojumā ar Latvijas augstvērtīgo zinātnisko bāzi, mūsu vairāk nekā 800 profesionāļu lielo komandu un starptautisko sadarbības partneru tīklu, esam ceļā uz TOP 10 farmācijas uzņēmumu Centrālajā un Austrumeiropā," stāsta AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Jubilejas gadā AS "Olainfarm" saņēmis izcilu vērtējumu Latvijas zīmolu topā, ierindojoties 5.vietā gan zaļāko, gan cilvēcīgāko zīmolu vidū, ko veicinājuši gan pastāvīgi centieni ilgtspējīgas vides un veselas sabiedrības veidošanā, gan tādas aktivitātes sabiedrības labklājības jomā kā atbalsts ģimenēm, kurās aug bērni ar uzvedības problēmām, kampaņā "Draugi no citas planētas", ciešā sadarbība ar Latvijas Bērnu atbalsta fondu, Izcilības stipendijas farmācijas nozares studentiem u.c., vēsta uzņēmumā.

AS "Olainfarm" nodarbojas ar medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanu. Uzņēmuma grupas konsolidētais apgrozījums 2021.gadā sasniedza 105,5 miljonus eiro. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.