Menu
 

"Madara Cosmetics" apgrozījums deviņos mēnešos samazinājies par 4,2%

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" koncerna konsolidētais neauditētais apgrozījums veidoja 14,2 miljonus eiro, kas ir 4,2% samazinājums pret iepriekšējā gada attiecīgo periodu, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Šī gada trešajā ceturksnī koncerns strādāja ar četru miljonu eiro konsolidēto neauditēto apgrozījumu, kas ir par 19% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Paziņojumā teikts, ka 2022.gada trešajā ceturksnī, pēc ģeogrāfiskā sadalījuma, lielākais koncerna apgrozījuma kritums vērojams mājas tirgū, kritumam sasniedzot 36%, apgrozījums ārpus Eiropas Savienības samazinājās par 25%, savukārt apgrozījums Eiropas Savienībā, izņemot Latviju, par 11%, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu.

Iepriekšējā gada trešajā ceturksnī koncernam bija vairāki veiksmīgi jauno sadarbību sākumi, viens no tiem meitas sabiedrībai SIA "Cosmetics Nord", kas nozīmēja izteikti lielus vienreizējos pasūtījumus uzsākot sadarbību, kas īpaši pozitīvi ietekmēja aizvadītā gada trešā ceturkšņa rezultātus.

Ņemot vērā apgrozījuma tendences, "Madara Cosmetics" vadība ir veikusi arī izmaksu optimizācijas darbības, vienlaicīgi pievēršot īpašu uzmanību un turpinot ieguldīt tajās darbībās, kas saistītas ar stratēģisku mērķu sasniegšanu un vērstas uz uzņēmuma izaugsmes veicināšanu.

"Madara Cosmetics" koncerna pirmais tehnoloģiskais jaunuzņēmums "Selfnamed.com", kas sāka tirdzniecību 2022.gada sākumā, šī gada trešajā ceturksnī strādāja ar 84% lielāku apgrozījumu nekā šī gada pirmajā pusgadā kopā.

Vadības iepriekš paziņotais pārskatītais apgrozījuma mērķis 2023.gadam joprojām ir 22 miljoni eiro, teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums 2022.gada pirmajos sešos mēnešos bija 10,212 miljoni eiro, kas ir par 3% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa samazinājās 2,4 reizes - līdz 840 489 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2006.gadā, un tā pamatkapitāls ir 377 058 eiro. "Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,92%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,76%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,93%), Liene Drāzniece (6,79%) un Zane Tamane (6,35%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.