Menu
 

"Maxima" pieejami Ķekavas novada mazpulcēnu audzēti simtgadei veltīti sīpoli

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Maxima" pieejami Ķekavas novada mazpulcēnu audzēti simtgadei veltīti sīpoli Publicitātes foto

No 17. oktobra “Maxima Latvija” XXX formāta veikalos t/c “Rīga Plaza”, t/c “Domina” un Ulmaņa gatvē 88a, kā arī XX formāta veikalā Mārupē ir pieejami biedrības “Latvijas mazpulki” bērnu izaudzētie sīpoli Latvijas karoga krāsās, kuru audzēšanā iesaistījušies arī mazpulcēni no Ķekavas novada mazpulku kluba “Daugmales mazpulks”.

No Ķekavas novada mazpulkiem veikalos nogādāti gandrīz 459 kilogrami sarkano un balto sīpolu, ko izaudzējuši četri aktīvākie “Daugmales mazpulka” mazpulcēni. Kopumā četros “Maxima Latvija” veikalos šogad nonākusi aptuveni 1000 kilogramu liela mazpulcēnu lolotā sīpolu raža. Simtgadei veltīto sīpolu audzēšanā iesaistījās 33 bērni no visas Latvijas, informē SIA “Maxima Latvija” komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

“Mazpulcēni ar prieku iesaistās sīpolu audzēšanā, jo tos audzēt un ravēt ir salīdzinoši viegli. Daudziem bērniem šī ir pirmā pieredze savas ražas pārdošanā lielveikalos, tāpēc liels izaicinājums ir produktu apstrādāt un noformēt atbilstoši tirgošanas prasībām. Taču ar rezultātu bērni ir apmierināti un lepojas, ka savus audzētos sīpolus var redzēt lielveikalu plauktos,” stāsta “Latvijas mazpulku” padomes priekšsēdētāja Randa Ķeņģe.



“Tā kā sīpoli ir mitrumprasīgi, tad lielākās raizes šajā vasarā sagādāja mitruma nodrošināšana. Raža citviet bija maza, citviet pārspēja visas prognozes, tā atšķīrās pa novadiem, jo visā Latvijas teritorijā bija ļoti nevienmērīgs nokrišņu sadalījums. Savukārt sausā un karstā vasara bija labvēlīga, lai nenāktos saskarties ar slimību izplatību, ko parasti veicina mitrs laiks,” par sīpolu audzēšanas procesu turpina R. Ķeņģe.

“Jau vairākus gadus pēc kārtas mūsu veikalos ir iespējams iegādāties kustības “Latvijas mazpulki” bērnu un jauniešu audzētos dārzeņus. Par izaudzēto produkciju ir gandarīti ne vien pircēji, bet arī mazpulcēni paši, jo “Maxima Latvija” veikalos viņi var redzēt, ka viņu ieguldītais darbs realizējas dzīvē, kā rūpīgi izaudzētie un iepakotie sīpoli nonāk pie pircēja. Sīpolu audzēšana un pārdošana ir ne vien ieguldījums bērnu prasmju attīstībā, bet arī zināšanu un izpratnes veicināšanā par uzņēmējdarbības pamatprincipiem,“ stāsta “Maxima Latvija” korporatīvo attiecību vadītājs Jānis Vanags.

Mazpulcēnu audzēto Latvijas simtgadei veltīto sīpolu cena “Maxima Latvija” veikalos ir 1,19 eiro (1 kg) un 2,25 eiro (1,5 kg). Sīpoli “Maxima Latvija” veikalos piegādāti ar sadarbības partnera – kooperatīvās sabiedrības “Baltijas dārzeņi” – palīdzību. Sīpoli šogad atceļojuši uz Rīgu no Daugmales, Aizupes, Viesītes, Penkules, Vijciema, Sējas, Limbažiem, Liepupes, Lubānas, Mazsalacas, Šķeltovas, Grāveriem, Priežmalas, Dagdas, Ziemeriem, Strautiņiem, Bejas, Valdemārpils, Nīcas, Otaņķiem, Irlavas un Zantes, vēsta J. Beseris.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.