Menu
 

Uzstādīti 36 jauni konteineri stiklam, tostarp Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Uzstādīti 36 jauni konteineri stiklam, tostarp Pierīgā Foto: pixabay.com

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” paplašinājis stikla iepakojuma šķirošanas iespējas, izvietojot jaunus konteinerus pie 36 SIA “Maxima Latvija” veikaliem visā Latvijā. Stikla konteineri tiek nodrošināti iniciatīvas “1000 konteineri stiklam Latvijai” ietvaros, informē “Eco Baltia grupas” preses sekretāre Daiga Buča.

“Mums ir svarīgi, lai atkritumu šķirošanas infrastruktūra būtu maksimāli ērtāka un pieejamāka iedzīvotājiem. Tāpēc, vērtējot jaunu šķirošanas konteineru atrašanās vietas, mēs skatāmies, lai tie būtu cilvēku ikdienas maršrutā. Pārtikas veikals noteikti ir vieta, ko vismaz reizi nedēļā apmeklē katra ģimene. Tāpēc arī SIA “Eco Baltia vide” ir mērķtiecīgi strādājusi pie tā, lai paplašinātu veikalu tīklu, pie kuriem ir pieejami konteineri stikla šķirošanai. Mums ir prieks, ka “Maxima Latvija” ir atsaukusies uz mūsu aicinājumu klientiem nodrošināt stikla šķirošanas iespējas, un ceram, ka sadarbība tikai paplašināsies,” uzsver SIA “Eco Baltia vide” direktors Jānis Aizbalts, papildinot, ka SIA “Eco Baltia vide” visā Latvijā šogad bez maksas jau uzlikusi gandrīz 600 jaunu konteineru stikla šķirošanai.

36 jaunie stikla konteineri uzstādīti 24 Latvijas pilsētās pie “Maxima” veikaliem – Lielvārdē, Koknesē, Ikšķilē, Ogrē, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Līvānos, Ludzā, Rēzeknē, Dagdā, Daugavpilī, Jūrmalā, Rojā, Talsos, Tukumā, Kandavā, Saldū, Ķekavā, Mārupē, Olainē, Liepājā, Madonā, Preiļos un Siguldā. Tajos iedzīvotāji aicināti šķirot visu formu un krāsu stikla burkas, burciņas un pudeles. Jau šobrīd pie 22 “Maxima” veikaliem Rīgā atrodas šķirošanas konteineri stikla un vieglajam iepakojumam (papīram, kartonam, avīzēm, žurnāliem, PET pudelēm, kārbiņām, plēvēm, maisiņiem, šampūna un citām cietās plastmasas pudelēm, skārdenēm un citam metāla iepakojumam.), atzīmē D. Buča.

SIA “Maxima Latvija” valdes locekle Kristīne Āboltiņa norāda: “Ejam uz vides, attieksmes, vērtību un kultūras maiņu, ko vēlamies nodot arī saviem klientiem. Atkritumu šķirošana ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa, kas ļauj samazināt ietekmi uz vidi un taupīt resursus. Nodrošinot atkritumu šķirošanas iespējas pie mūsu veikaliem, mēs dodam iespēju arī mūsu klientiem un ikvienam Latvijas iedzīvotājam dzīvot zaļāk un labāk.”

“Maxima” veikalu adreses, kur atrodas 36 jaunie šķirošanas konteineri stiklam, var uzzināt vietnēs www.ecobaltiavide.lv un www.maxima.lv

Latvijas tirgū gada laikā tiek novietotas gandrīz 55 000 tonnas stikla taru un tikai 36 000 tonnas nonāk otrreizējā pārstrādē. Lai samazinātu apglabātā stikla apjomu sadzīves atkritumu poligonos un uzlabotu stikla savākšanas un pārstrādes rādītājus Latvijā, šā gada pavasarī “Eco Baltia vide” sāka jaunu iniciatīvu, aicinot ikvienu Latvijas pašvaldību pieteikties konteineriem stikla taras šķirošanai, vēsta D. Buča.

Vides apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” piegādā papildu konteinerus stikla tarai, kā arī nodrošina stikla savākšanu un nodošanu pārstrādei. Atbalstu iniciatīvai sniedz arī AS “Latvijas Zaļais punkts”. Plašāka informācija: www.ecobaltiavide.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.