Menu
 

No februāra Mārupes novadā stāsies spēkā jauni ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un apstiprinājusi jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi”. Jaunie tarifi stāsies spēkā 2023.gada 1.februārī.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs aprēķinājis divus tarifu projektus – līdz valsts atbalsta perioda beigām (2023.gada 30.aprīlis) un pēc tā. Valsts atbalsta perioda laikā piemērotajā tarifā ir ietverta gan samazināta elektroenerģijas cena, gan arī izslēgtas izmaksas par elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu, informē SPRK pārstāvji.

Mārupes pilsētā un Jaunmārupes, Tīraines un Vētras ciemā no 2023.gada 1.februāra līdz 30.aprīlim tarifs par ūdensapgādes pakalpojumiem būs 1,04 EUR/m3, bet par kanalizācijas pakalpojumiem – 2,58 EUR/m3. Attiecīgi nākamgad no 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,16 EUR/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 2,65 EUR/m3.

Savukārt Skultes ciemā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no 2023. gada 1.februāra līdz 30.aprīlim būs 0,81 EUR/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,51 EUR/m3. Sākot no nākamā gada 1.maija, tarifs par ūdensapgādes pakalpojumiem būs 0,94 EUR/m3, bet par kanalizācijas pakalpojumiem – 1,79 EUR/m3, norāda SPRK.

Šobrīd komersants piemēro 2018.gada apstiprinātos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. Attiecīgi Mārupes pilsētā, Jaunmārupes, Skultes, Tīraines un Vētras ciemā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs patlaban ir 0,64 EUR/m3, kanalizācijas pakalpojumu tarifs Mārupē, Jaunmārupes, Tīraines un Vētras ciemā  – 1,72 EUR/m3, bet Skultes ciemā kanalizācijas pakalpojumu tarifs ir 1,45 EUR/m3.

Tarifu pieaugumu ietekmējis pamatlīdzekļu nolietojums, kas palielinājies saistībā ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Mārupē, 4.kārta” realizāciju, kā arī saimnieciskās darbības izmaksu pieaugums. Lielāko ietekmi no tām veido elektroenerģijas izmaksas, kredītprocentu maksājumi, personāla izmaksas un SIA "Rīgas ūdens" attīrīšanai nodoto notekūdeņu izmaksas, ņemot vērā SIA "Rīgas ūdens" tarifu pieaugumu, skaidro SPRK.

SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” kopš 2016.gada Mārupes pagastā realizē Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu, ko plānots pabeigt 2023.gadā. Projekta kopējās izmaksas veido 20,88 milj. eiro, no tiem 8,59 milj. eiro ir Kohēzijas fonda līdzekļi. Kopš 2018.gada projekta ietvaros jau ir ierīkoti jauni ūdensapgādes inženiertīkli 17,7 km garumā un kanalizācijas inženiertīkli 33,7 km garumā, kā arī 16 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas.

Tarifu projektus SPRK apstiprināšanai SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” iesniedza 8.septembrī. SPRK, izvērtējot tarifu projektus un to veidojošo izmaksu pamatojumu, secināja, ka jaunie tarifi ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu komersanta ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas. SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN, atgādina SPRK.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.