Menu
 

"Pindstrup Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā palielinājies par 30,2%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmuma SIA "Pindstrup Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 30.septembrim, bija 101,055 miljoni eiro, kas ir par 30,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 10,3% un bija 7,8 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka galvenie faktori, kas ietekmēja kompānijas darbības rādītājus, bija transporta cenu pieaugums gandrīz visos uzņēmuma eksporta virzienos un jau iepriekšējā gadā sākušais inflācijas spiediens uz ražošanas izmaksām.

Pagājušajā finanšu gadā "Pindstrup Latvia" ieguldīja 1,96 miljonus eiro nekustamajā īpašumā, ražošanas iekārtās un citos ilgtermiņa pamatlīdzekļos, kas ir vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kad tika investēts 1,71 miljons eiro.

Vienlaikus "Pindstrup Latvia" vadība sagaida, ka saistībā ar vispārēju ekonomikas bremzēšanos un Eiropas enerģētikas krīzi, kas izraisījusi kritumu dārzkopības nozarē 2022./2023.gada ziemas sezonā, nākamais finanšu gads būs izaicinājumiem pilns. Tomēr jau 2023.gada sākumā gaidāms pasūtījumu apmēru pieaugums.

Tāpat "Pindstrup Latvia" vadība norāda, ka jau pagājušajā finanšu gadā liela uzmanība tika veltīta alternatīvo materiālu substrātos īpatsvara palielināšanai. Gadā vidēji tie bija 17%, bet gada otrajā pusē alternatīvo materiālu īpatsvars sasniedza 21%.

Nākamajā finanšu gadā uzņēmums turpinās strādāt pie kokšķiedras un citu materiālu īpatsvara palielināšanas, sasniedzot 25%.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas galvenais risks ir saistīts ar māteskompānijas spēju iekarot jaunus un saglabāt esošās tirgus pozīcijas pasaules kūdras substrātu tirgū. "Pindstrup Latvia" koncentrējas uz jaunu tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu gan izejmateriālu ieguves, gan gatavās produkcijas pārstrādes jomās.

Vienlaikus "Pindstrup Latvia" vadība atzīmē, ka uzņēmuma darbība arī turpmāk lielā mērā būs atkarīga no laika apstākļiem, jo tikai labvēlīgos apstākļos - sausā un saulainā laikā - ir iespējams iegūt kūdru.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim, "Pindstrup Latvia" apgrozījums bija 77,643 miljoni eiro, kas ir par 12,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 28,2% un  bija 7,073 miljoni eiro.

Kompānija "Pindstrup Latvia" ir reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,658 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Dānijas "Pindstrup Mosebrug". Kompānijas galvenā darbības nozare ir kūdras ieguve, pārstrāde, substrātu ražošana un tirdzniecība.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.