Menu
 

Konkursā "Mammu bizness Mārupē 2022"pašvaldības līdzfinansējumu saņem trīs projekti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Mārupes novada pašvaldībā sveiktas konkursa “Mammu bizness Mārupē 2022” uzvarētājas, kas jau tuvākajā laikā varēs īstenot savas biznesa idejas, uzsākot savu uzņēmējdarbību vai paplašinot sava uzņēmuma piedāvāto pakalpojumu klāstu.

Kā liecina novada domes informācija, 2022.gadā pašvaldības līdzfinansējumu projektu īstenošanai saņēma trīs projekti:

- pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu 2999,20 eiro apmērā saņēma Daina Doriņa ar projektu “Pasaku pasaule” (interešu izglītības nodarbības bērniem, kurās tiek stāstītas pasakas, stāsti un to fragmenti),

- līdzfinansējumu 2853,72 eiro apmērā saņēma Ina Dinsberga ar projekta ideju “Dadzīša ABC” (didaktiskās spēles pirmsskolas vecuma bērniem, kas veicina psihisko un runas procesu attīstību)

- līdzfinansējumu 3000,00 eiro saņēma Zane Gitendorfa ar projektu “Mini Donuts” (mini virtulīšu cepšana mājražošanas kārtībā mazos apjomos).

Pateicoties konkursam, Mārupes novadā savu darbību veiksmīgi turpina seši jauni uzņēmumi.

2020.gadā ar pašvaldības līdzfinansējumu tika atbalstītas četras jauno māmiņu biznesa idejas. Trīs no šiem projektiem veiksmīgi darbojas vēl šobrīd, tie ir: “Moon Elements” (betona puķupodi un kastes iekštelpām un ārtelpām), “Loud and Cute” (augstas kvalitātes bērnu un sieviešu trikotāžas apģērbu ražošana) un “Eva Fay Vocal Studio” (vokālā studija bērniem un jauniešiem no 7-25 gadiem).

2021.gadā pašvaldības grantu saņēma četri projekti, no kuriem trīs turpināja attīstīties. Tie ir: “Crunchy” (veselīgu un uzturvielām bagātu saldumu ražošana), “Pūkainis” (apģērbu un aksesuāru zīmols, kas radies iedvesmojoties no platformas “pukainis.lv”, kura palīdz dzīvniekiem no patversmēm atrast saimniekus un mājas) un “Saldā paradīze” (dažāda veida deserti – mussa kūkas, franču makarūni un makarūnu kūkas).

Kā skaidro Mārupes novada pašvaldībā, konkursa mērķis ir motivēt sievietes–māmiņas saskatīt sevī uzņēmējas potenciālu un uzsākt komercdarbību, veicināt jaunu produktu un pakalpojumu veidošanu, kā arī sekmēt jauno māmiņu veiksmīgāku atgriešanos darba tirgū.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.