Menu
 

Vides apsaimniekotāja "Eco Baltia" konsolidētais apgrozījums pērn deviņos mēnešos sasniedza 154,9 miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” konsolidētais neto apgrozījums 2022.gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 154,9 miljonus eiro. Neto apgrozījums audzis gandrīz divas reizes, salīdzinot ar 2021.gada attiecīgo periodu, kurā tas bija 78,5 miljoni eiro. Grupas neto peļņa salīdzinājumā ar 2021.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem pieauga par 33%, sasniedzot 9,8 miljonus eiro. Apgrozījuma pieaugumu veicināja gan Lietuvas “Ecoservice” iegāde 2021.gadā, gan pārliecinoša izaugsme PET un plastmasas pārstrādes segmentā, gan arī veiksmīgais vides apsaimniekošanas uzņēmumu sniegums, informē “Eco Baltia” pārstāvji.

“2022.gads lielākajai daļai Eiropas uzņēmumu un nozaru iezīmējās ar lielu ģeopolitisko neskaidrību, strauju energoresursu cenu pieaugumu un izmaiņām gan uzņēmēju, gan patērētāju noskaņojumā. Neskatoties uz to, “Eco Baltia” spēja uzrādīt pārliecinošu un dinamisku izaugsmi, ko stiprināja investīcijas modernizācijā, produktivitātē, ražošanas jaudās un tālākā darbības paplašināšanā starptautiskā līmenī. 2022.gada septembrī mēs iegādājāmies Čehijas vadošo poliestera šķiedru ražotāju “TESIL Fibres”, kas nostiprina mūsu pozīcijas kā starptautiskam pārstrādes nozares spēlētājam. Ņemot vērā arī veiktos uzņēmumu iegādes darījumus, prognozējam, ka kopumā 2022.gadā mūsu kombinētie proforma ieņēmumi būs sasnieguši 240 miljonus eiro,” stāsta “Eco Baltia” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Pagājušā gada pirmajos trīs ceturkšņos “Eco Baltia” grupā ietilpstošie uzņēmumi turpināja dinamisku un vertikāli integrētu izaugsmi saskaņā ar ilgtermiņa stratēģiju. Pārskata periodā tika īstenoti vairāki jaunu uzņēmumu iegādes darījumi, lai nostiprinātu “Eco Baltia” uzņēmumu pozīcijas starptautiskajos tirgos un paplašinātu piedāvāto pakalpojumu klāstu, norāda “Eco Baltia” pārstāvji.

2022.gada septembra vidū “Eco Baltia” meitaskompānija AS “PET Baltija”, kas ir viena no vadošajām PET pārstrādes rūpnīcām Ziemeļeiropā, pabeidza Čehijas vadošā poliesteru šķiedru ražotaja “TESIL Fibres” 100% kapitāldaļu iegādes darījumu. Tāpat 2022.gada septembrī “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas uzņēmums Lietuvā “Ecoservice” iegādājās 100% kapitāldaļu šķidro atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā “Mano Aplinka Plius”. Savukārt jau 2023.gada janvārī Latvijas vides apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” ar sava meitasuzņēmuma starpniecību noslēdza ielu un ceļu uzturēšanas uzņēmuma “Pilsētas eko serviss” iegādes darījumu.

2022.gada pirmajos deviņos mēnešos “PET Baltija” turpināja arī investīcijas ražošanas paplašināšanā, lai trīskāršotu pārtikas kvalitātes PET granulu ražošanas jaudas. Būvniecības procesā ir arī jaunā “PET Baltija” ražotne, vēsta “Eco Baltia” pārstāvji.

Pārskata periodā arī plastmasas iepakojumu pārstrādes uzņēmums “Nordic Plast” turpināja organisku izaugsmi, investējot ražošanas jaudu palielināšanā. Pēc pārskata perioda “Nordic Plast” noslēdza arī ražotnes modernizācijas projektu, uzstādot jaunu automatizētu šķirošanas līniju, lai palielinātu savas pārstrādes jaudas līdz pat 30%.

2022.gada pirmajos trīs ceturkšņos arī “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas segmentā ietilpstošie uzņēmumi uzrādīja stabilu izaugsmi, paplašinot piedāvāto pakalpojumu klāstu. Piemēram, “Eco Baltia vide” veiksmīgi sāka darbību pārvietojamo tualešu pakalpojumu tirgū ar zīmolu “Tōcha”. Vides apsaimniekošanas uzņēmumi gan Latvijā, gan Lietuvā turpināja arī investīcijas būvgružu šķirošanas un apsaimniekošanas pakalpojumus. “Ecoservice” investēja esošā šķirošanas laukuma paplašināšanā un uzlabojumos, bet “Eco Baltia vide” sāka būvgružu šķirošanas laukuma izbūves projektu, atzīmē vēsta “Eco Baltia” pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.