Menu
 

Foto: Katlu mājas modernizācijas procesā Siguldā nojaukts 80 metrus augsts dūmenis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Gada nogalē pabeigts viens no nojaukšanas pakalpojumu uzņēmuma SIA "Demontāža" tehniski sarežģītākajiem pērnā gada projektiem – katlu mājas un dūmeņa pārbūve Siguldā, Pulkveža Brieža ielā 109.

Siguldas katlu mājas un dūmeņa pārbūve ietvēra 80 metrus augsta dūmeņa nojaukšanas darbus. Kā norāda uzņēmumā, dūmenis bija ne vien augsts, bet arī bīstams, savu laiku nokalpojis, kas apdraudēja gan cilvēkus, gan apkārt esošo ēku drošību. Visā nojaukšanas laikā katlu māja funkcionēja, tika veikti apkārt esošo ēku un komunikāciju aizsardzības pasākumi, izmantotas īpaši izturīgas doka sastatņu sistēmas. Darbi ilga četrus mēnešus.

Projekts bija sarežģīts, jo lejā atradās strādājoša katlu māja. Dūmeņa nojaukšanu veica atbilstoši apmācīti alpīnisti, kuri pazemināja to līdz 35 metru augstumam, pēc tam demontāžu paveica īpašs teleskopiskais pacēlājs, aprīkots ar robotu, kā arī ķēžu ekskavators.

Pēc darbu pabeigšanas dūmeņa vieta ir pārbūvēta par speciālu laukumu tehnoloģisku iekārtu novietošanai katlumājas tālākās ekspluatācijas nodrošināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.