Menu
 

Aptauja: 37% Latvijas iedzīvotāju pamatvajadzību segšanai nepieciešami līdz 1000 eiro mēnesī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ik mēnesi pamatvajadzību segšanai 37% Latvijas iedzīvotāju nepieciešami līdz 1000 eiro, liecina alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēja “Viasms.lv” aptaujas dati. Tāpat dati rāda, ka, ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, iedzīvotāji citiem šobrīd ieteiktu atlikt nekustamā īpašuma un automašīnas iegādi, kā arī mājokļa remontdarbu veikšanu.

Aptaujas dati atklāj, ka vēl 29% Latvijas iedzīvotāju mēnesī pamatvajadzību segšanai nepieciešami līdz 500 eiro. Visbiežāk šādu atbildi sniedz vecāka gadagājuma cilvēki vecumā no 64 līdz 74 gadiem, savukārt iedzīvotāji vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem un no 50 līdz 59 gadiem visbiežāk atbildējuši, ka viņiem katru mēnesi pamatvajadzību segšanai nepieciešami līdz 1000 eiro.

Līdz 2000 eiro pamatvajadzību segšanai nepieciešami 10% aptaujāto – visbiežāk tā norādījuši cilvēki vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Vien 2% aptaujas dalībnieku nepieciešami 2000 eiro un vairāk. Bet 22% respondentu bija grūti pateikt vai arī viņi nevēlējās norādīt atbildi.

Domājot par investīcijām, kuras šobrīd ieteiktu atlikt citiem, 29% aptaujāto iesaka pagaidīt ar nekustamā īpašuma iegādi, 15% – ar automašīnas iegādi. Vēl 10% iedzīvotāju iesaka uzgaidīt ar mājokļa remonta veikšanu. 5% iesaka atlikt jaunas lielās sadzīves tehnikas pirkumus, bet vēl 5% – sevis pilnveidošanas kursus. 2% norādīja citu variantu, bet 28% bija grūti atbildēt uz šo jautājumu. 12% aptaujātu ieteiktu šobrīd neatlikt investīciju veikšanu.  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.