Menu
 

"Getliņi eko" iegūst statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.getlini.lv Foto - www.getlini.lv

SIA "Getliņi eko" īstenotās aktivitātes darbinieku darba vides uzlabošana un atbalstu dažādās dzīves situācijās atzinīgi novērtējis Sabiedrības integrācijas fonds, kas uzņēmumam piešķīris statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta". Iniciatīvas mērķis ir godināt ģimenēm draudzīgākos darba devējus, kā arī veicināt darba vides attīstību Latvijā, informē "Getliņi eko".

"Mēs esam gandarīti, ka "Getliņi eko" ir ieguvis apliecinājumu par ģimenei draudzīgu uzņēmumu. Jau kopš uzņēmuma izveides īpašu rūpību pievēršam tam, lai mūsu darbinieki justos novērtēti un saprasti, kā arī spētu balansēt darbu ar ģimenes dzīvi. Uzņēmums ir apņēmies pilnveidot vēl draudzīgāku darba vidi darbiniekiem un viņu ģimenēm," stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

"Uzņēmuma rūpes par darbiniekiem un viņu līdzcilvēkiem vislabāk apliecina tas, ka darbinieku mainība "Getliņi eko" ir ļoti zema. Vairāki desmiti dažādu profesiju pārstāvju ir ar 10, 15 un 20+ gadu darba stāžu uzņēmumā, un tas liecina par mūsu paveikto darbinieku labbūtībā," papildina I.Stirāns.

Statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta" ieguvušie darba devēji pauž izpratni par ģimenes un darba dzīves līdzsvara nepieciešamību, ieviešot dažādus atbalsta pasākumus, piemēram, dod iespēju vairāk laika pavadīt ar ģimeni, tiek piešķirtas papildu atvaļinājuma dienas vai sniegts atbalsts papildu izglītības iegūšanā. Kā galvenais kritērijs statusa piešķiršanai ir darba devēja orientācija uz efektīvu darba un ģimenes dzīves saskaņošanu, skaidro "Getliņi eko".

Statuss "Ģimenei draudzīga darbavieta" tiek piešķirts uz diviem gadiem. Lai veicinātu iekļaujošas sabiedrības un ģimenei draudzīgas darba vides veidošanu, 2021.gadā tika uzsākta Sabiedrības integrācijas fonda īstenotā valsts programma "Ģimenei draudzīga darbavieta". Tās ietvaros tiek nodrošināts konsultatīvs un informatīvs atbalsts gan privātā, gan publiskā sektora organizācijām.

SIA "Getliņi eko" ir Rīgas valstspilsētas un Ropažu novada (iepriekš Stopiņu novada) pašvaldības kopīgi izveidots uzņēmums, kas apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijas valstīs - "Getliņi". Poligons ir viens no modernākajiem Eiropā, šobrīd tas tiek veidots un attīstīts kā mūsdienīgs un drošs atkritumu pārstrādes centrs, norāda uzņēmumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.