Menu
 

Mājokļa apkurē izmantotās elektroenerģijas sadārdzinājuma kompensācijai elektroniski visaktīvāk piesakās Rīgā un Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - epakalpojumi.lv Ilustrācija - epakalpojumi.lv

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalstam no mājsaimniecībām saņemti 249 000 pieteikumu. 132 000 no tiem reģistrēti portālā “www.epakalpojumi.lv” – visaktīvāk Rīgā un Pierīgā, bet pārējos klātienē reģistrējuši pašvaldību pārstāvji, informēja SIA “ZZ Dats” direktors un “www.epakalpojumi.lv” izstrādātājs Edžus Žeiris.

23 Latvijas pašvaldībās vairāk nekā 50% no tiem, kuri reģistrējušies energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalstam, to paveikuši digitāli – starp līderiem šajā ziņā ir tādas pašvaldības kā Mārupes novads (80,61%), Ropažu novads (79,13%), Olaines novads (78,82%), Salaspils novads (77,52%), Ādažu novads (76,45%), Rīgas valstspilsēta (72,97%), Ķekavas novads (72,96%).

Mājsaimniecības atbalstam par apkures vajadzībām iegādāto granulu, skaidu brikešu, malkas,  dīzeļdegvielas vai sašķidrinātās naftas gāzes kurināmo, klāt iesniedzot maksājumu apliecinošu dokumentu, var pieteikties vēl līdz šā gada 31.aprīlim, bet atbalstam par izmantoto elektroenerģiju varēs turpināt reģistrēties līdz maija beigām.

Lai pieteiktos energoresursu atbalstam par apkurē izmantoto dīzeļdegvielu, sašķidrinātās naftas gāzi, mājsaimniecībām jārīkojas līdzīgi kā cita apkures veida pieteikumu iesniedzējiem – jāaizpilda pašvaldībai adresēts pieteikums. To iespējams paveikt attālināti portālā “www.epakalpojumi.lv” vai klātienē pašvaldībā, kuras teritorijā atrodas mājoklis. Daļēji tiks kompensēts izmaksu pieaugums par periodu no 2022. gada 1. maija līdz šī gada 30. aprīlim, uzrādot maksājumu apliecinošu dokumentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.