Menu
 

Ceļu remontdarbus pie "Sēnītes" par 38,5 miljoniem eiro veiks "Binders un ACB"

  • Autors:  LETA
Ceļu remontdarbus pie "Sēnītes" par 38,5 miljoniem eiro veiks "Binders un ACB" Foto no arhīva

Ceļu remontdarbus Vidzemes šosejas posmā pie "Sēnītes" par teju 38,5 miljoniem eiro veiks piegādātāju apvienība "Binders un ACB", aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komunikāciju daļā.

Būvdarbi notiks valsts galvenā autoceļa A2 Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža posmā no 25,5. līdz 39,4. kilometram abās brauktuvēs un valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns–Valmiera posmā līdz 1,65. kilometram. Par uzvarētāju ir izvēlēta piegādātāju apvienība "Binders un ACB", jo tās piedāvājums atbilst visām konkursā izvirzītajām prasībām un tās piedāvātā cena – 38 498 327 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) – bija viszemākā.

Kopumā iepirkumā piedāvājumus iesniedza trīs pretendenti: piegādātāju apvienība "Binders un ACB" ar līgumcenu teju 38,5 miljoni eiro bez PVN, piegādātāju apvienība "Strabag" ar piedāvāto līgumcenu 40,4 miljoni eiro bez PVN un piegādātāju apvienība "SC&I" ar piedāvāto līgumcenu teju 40 miljoni eiro bez PVN.

Pieņemto lēmumu desmit dienu laikā var apstrīdēt Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), ja kāds no pretendentiem, kas piedalījās konkursā, uzskata, ka ar pasūtītāja vai iepirkuma komisijas darbību iepirkuma procedūras laikā ir aizskartas tā likumīgās tiesības.

LVC ir iesniegusi Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) dokumentāciju Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma saņemšanai Vidzemes šosejas (A2) "Sēnītes" posma pārbūves veikšanai. Dokumentācijas izskatīšana notiek mēneša laikā. Pēc CFLA apstiprinājuma saņemšanas ar konkursa uzvarētājiem tiks slēgts līgums par būvdarbu veikšanu.

Vidzemes šosejas "Sēnītes" posma kopējais garums ir 13,90 kilometri un vēl 1,65 kilometri uz Valmieras šosejas (A3). Vidzemes šosejas posmā ir divas brauktuves ar divām joslām katrā virzienā un deviņi satiksmes pārvadi Sēnītes mezglā un viens pie Vangažiem. Projekta laikā plānots veikt seguma pārbūvi visā posma garumā, kā arī visu satiksmes pārvadu pārbūvi. Asfaltbetona segums paredzēts trīs kārtās.

Projekta realizācijas laikā iecerēta Straujupītes caurtekas pārbūve, kā arī mazāku caurteku pārbūve un tīrīšana, gājēju tuneļa atjaunošana Sēnītes satiksmes mezglā, 14 autobusu pieturvietu atjaunošana un sešu paviljonu izbūve. Tiks nomainītas un izbūvētas transporta un gājēju drošības barjeras, uzstādīti drošības žogi brauktuvju sadalošajā joslā, atjaunots gājēju luksofors un ceļa apgaismojums Vangažos. Tiltam pār Gauju (A3) tiks mainīts asfaltbetona segums.

Aktīvie būvdarbi objektā tiks uzsākti nākamgad, tiklīdz to ļaus laikapstākļi. Būvdarbi tiks finansēti no ES Kohēzijas fonda, valsts budžeta apakšprogrammas "Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana" un citām valsts budžeta programmām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.