Menu
 

Siguldas pašvaldība atbalsta četras tūrisma piesaistes biznesa idejas

  • Autors:  LETA
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldība piešķīrusi 26 893 eiro četrām biznesa idejām konkursā "Tūrisma atspere", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Konkursa norises otrajā gadā projekta pieteikumus iesniedza desmit Siguldas novada uzņēmēji. Izvērtējot projektos, vērtēšanas komisija nolēmusi atbalstīt četras perspektīvas biznesa idejas, to īstenošanā pašvaldībai investējot 26 893 eiro.

Viens no uzņēmumiem, kura biznesa ideja tiek atbalstīta, ir SIA "Beiker" (grilbārs "Kokos"), pašvaldībai investējot uzņēmuma attīstībā 7457 eiro. Uzņēmums par pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu varēs iegādāties kokogļu krāsni, tādējādi paplašinot restorāna ēdienkarti.

SIA "Siguldas saldējums", kas darbojas deviņus gadus, pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu - 7500 eiro - izmantos, lai paplašinātu savas produkcijas piedāvājuma klāstu, izveidojot jaunas saldējuma gatavošanas meistarklases grupu ekskursijām.

Siguldas Gaismas tornis ir vēsturiska vieta pilsētas centrā. Lai piesaistītu tam vairāk apmeklētāju, uzņēmums SIA "SGT OM" izstrādājis jaunu piedāvājuma klāstu, ieviešot šokolādes strūklakas degustācijas meistarkalses privātiem un korporatīviem pasākumiem. Pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums - 7482 eiro - ļaus izveidot un attīstīt jauno pakalpojumu, kā arī tiks ieguldīts dažādās marketinga aktivitātēs, reklamējot un veicinot Gaismas torņa atpazīstamību ārpus novada teritorijas.

Uzņēmuma SIA "Rovenaro" īpašnieks Rolands Osis vēlas paplašināt Mālpilī piedāvāto pakalpojuma klāstu, ieviešot kafijas grauzdētavu un konceptveikalu. Pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums - 4453 eiro - tiks izmantots kafijas grauzdēšanas iekārtas iegādei.

Kā skaidro pašvaldībā, komisija projektu vērtēšanas procesā galveno uzsvaru lika uz vairākiem kritērijiem, proti, projekta mērķis un nozīmīgums tūrisma vai viesmīlības jomas attīstībā, pakalpojuma aktualitāte, unikalitāte, biznesa attīstība, virzīšana tirgū, kā arī projekta īstenošanas kvalitāte un ilgtspēja.

Konkursa mērķis ir atbalstīt mazos un vidējos uzņēmumus, kas īsteno ekonomiski ilgtspējīgus projektus tūrisma un viesmīlības jomā, tādējādi veicinot tūrisma un viesmīlības jomās piedāvāto produktu un pakalpojumu daudzveidību pašvaldības administratīvajā teritorijā, vienlaikus sekmējot jaunu darbavietu radīšanu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.