Menu
 

Baložos notiks uzklausīšanas sanāksme par plānoto siltumenerģijas maksas pieaugumu

  • Autors:  LETA
Baložos notiks uzklausīšanas sanāksme par plānoto siltumenerģijas maksas pieaugumu Foto: pixabay.com

Baložos piektdien notiks uzklausīšanas sanāksme par SIA "Baložu Komunālā saimniecība" iesniegto siltumenerģijas pakalpojumu tarifu projektu, kas turpmākajiem diviem gadiem paredz tarifa palielinājumu par 7,5%, liecina informācija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) mājaslapā.

"Baložu Komunālā saimniecība" iesniegusi regulatoram siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu projektu Baložiem, kur gala tarifs noteikts 63,41 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Pēc "Baložu komunālā saimniecības" pārstāvju skaidrotā, tarifa izmaiņas ir saistītas ar izmaiņām iepirktās siltumenerģijas izmaksās.

Sanāksmē, kurā aicināti piedalīties siltumenerģijas lietotāji, "Baložu Komunālās saimniecības" pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu būtību un ekonomisko pamatojumu.

Uzklausīšanas sanāksme notiks plkst. 12.00 Baložu kultūras nama jaunajā zālē Skolas ielā 4, Baložos, Ķekavas novadā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Baložu Komunālā saimniecība" siltumenerģijas apgādes gala tarifu turpmākajiem diviem gadiem piedāvā noteikt 63,41 eiro apmērā par MWh bez PVN pretstatā šobrīd spēkā esošajiem 58,99 eiro par MWh. Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifu kompānija vēlas palielināt par 7,8% – līdz 51,91 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifu piedāvāts celt par 6,2% – līdz 11,44 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifu plānots saglabāt 0,06 eiro par MWh līmenī.

"Tarifu izmaiņas ir saistītas ar neparedzētām izmaksām, kuras veido pirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas. Tarifu projektā paredzētais tarifu (ar neparedzētajām izmaksām) ilgums ir divi gadi no to spēkā stāšanās brīža," iepriekš bija teikts kompānijas paziņojumā, piebilstot, ka pēc attiecīgā termiņa beigām siltumenerģijas apgādes gala tarifs atkal būs 58,99 eiro par MWh.

"Baložu Komunālā saimniecība" reģistrēta 1994. gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Ķekavas novada pašvaldība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.