Menu
 

Programmā "(ie)dvesma" septiņām biznesa idejām Pierīgā piešķir 58 000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Programmā "(ie)dvesma" septiņām biznesa idejām Pierīgā piešķir 58 000 eiro Foto: www.seb.lv

Noslēdzoties "SEB bankas", Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines un Siguldas novadu kopīgi rīkotās grantu programmas jauno uzņēmēju atbalstam "(ie)dvesma" otrajai sezonai, izvēlētas septiņas perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori saņems kopumā 58 000 eiro to īstenošanai.

"SEB bankas" grants 10 000 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Klean" no Olaines, lai attīstītu lietotni, kurā klienti var pasūtīt uzkopšanas pakalpojumus gan dzīvojamām telpām, gan komerctelpām, kā arī izvērstu tīrīšanas pakalpojumu platformas darbību, informē "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Jūrmalas pilsēta šogad atbalstījusi divus uzņēmējdarbības projektus. Grantu 6000 eiro apmērā saņems jūrmalnieks Argis Paeglis, un šie līdzekļi tiks ieguldīti uz videi draudzīgas un ilgtspējīgas saimniekošanas principiem balstītas viesu mājas "Greenhouse Apartments" izveidē. Grants 4000 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Tautkrekls" ikdienas valkāšanai piemērota tautastērpa ražošanai.

Savukārt Ķekavas novada domes grantu 8276 eiro apmērā saņems Dina Ose. Šis finansējums ļaus iegādāties jaunu ražošanas tehniku, lai paplašinātu karnevālu tērpu ražošanu bērniem un pieaugušajiem un to eksportu, norāda "SEB bankas" pārstāvis.

Mārupes novada domes grants 9740 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Asya", lai attīstītu tā produktu – viedo kaklarotu. Tā ir savienota ar viedtālruņa lietotni, darbojas ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju palīdzību un ir paredzēta lietotāja komunikācijas prasmju pilnveidošanai.

Olaines novada domes granta finansējums 10 000 eiro apmērā piešķirts Ilzei Kalācei-Bērziņai, kura ražo jaunu pārtikas produktu – smalko musli. Granta finansējums tiks ieguldīts jaudīgākas ražošanas tehnikas iegādē, lai varētu palielināt ražošanas apjomus, iekļūt lielāko mazumtirdzniecības ķēžu veikalos un uzsākt eksportu.

Siguldas novada domes grantu 10 000 eiro apmērā saņems Daina Ločmele, un tas tiks ieguldīts harmoniskās attīstības sākumskolas "Esme" aprīkojuma papildināšanā, lai varētu paplašināt tās darbību un izglītot vairāk bērnu, stāsta M. Panke.

Grantu programmas aizsācējiem "SEB bankai", Jūrmalas pilsētai, Mārupes un Olaines novadam šogad pievienojās arī Siguldas un Ķekavas novads, paplašinot grantu programmas darbības teritoriju un finansējuma apjomu.

Kopumā šogad grantu programmā tika iesniegtas 55 biznesa idejas. Visaktīvākie bija Siguldas novada jaunie uzņēmēji, kas iesniedza 20 projektus. No Olaines novada saņemtas 10 biznesa idejas, deviņi pieteikumi gan no Jūrmalas, gan Mārupes, bet Ķekavas iedzīvotāji iesniedza septiņas biznesa idejas. Iesniegtos projektus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā ir gan uzņēmējdarbības profesionāļi, gan pašvaldību pārstāvji, vēsta M. Panke.

Plašāka informācija par grantu programmu un tās nosacījumiem pieejama vietnē www.seb.lv/iedvesma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.