Menu
 

Par 60 procentiem samazināts elektrības sadales tarifa maksājums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Par periodu no šī gada 1.septembra līdz 31.decembrim mājsaimniecībām par 60 procentiem būs samazināts elektrības sadales tarifa maksājums. To noteic Saeimā ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Energoresursu cenu ārkārtējā pieauguma samazinājuma pasākumu likumā. Grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Saskaņā ar grozījumiem sadales tarifa maksājuma samazinājums tiks ieviests jau par septembri rēķinos, ko cilvēki saņems oktobrī, vēsta Saeimas preses dienests.

Izmaiņas rosinātas, lai ierobežotu AS “Sadales tīkls” fiksētās komponentes tarifa straujo pieaugumu mājsaimniecībām, teikts grozījumu anotācijā un vienlaikus norādīts, ka atbalstam nepieciešamo finansējumu 30,47 miljonu eiro apmērā paredzēts nodrošināt no AS “Latvenergo” dividendēs izmaksājamās peļņas daļas.

Klimata un enerģētikas ministrija prognozējusi, ka mājsaimniecībai, kurai ir vienas fāzes un 16 ampēru pieslēgums, fiksētās komponentes tarifs pēc 60 procentu samazinājuma būs 2,43 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa līdzšinējo 6,08 eiro vietā, bet mājsaimniecībai ar vienu fāzi un 20 ampēru pieslēgumu maksa samazināsies no līdzšinējiem 7,6 eiro līdz 3,04 eiro. Savukārt mājsaimniecībai, kurai ir trīs fāzes un 25 ampēru pieslēgums, maksa būs 9,20 eiro līdzšinējo 23 eiro vietā.

Par grozījumu virzību Saeimā atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātiem Klimata un enerģētikas ministrijas pārstāvji apliecināja, ka līdz ar plānotajiem atbalsta pasākumiem ministrija strādās pie vidēja termiņa risinājumiem sistēmas pakalpojumu tarifu pieauguma ierobežošanai no nākamā gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.