Menu
 

"Madara Cosmetics" nākamajā gadā turpinās izmaksāt dividendes

  • Autors:  LETA
"Madara Cosmetics" nākamajā gadā turpinās izmaksāt dividendes Foto: facebook.com/madaracosmetics

Kosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics" arī nākamajā gadā akcionāriem izmaksās dividendes, pirmdien biržas "Nasdaq Riga” ikgadējā investoru konferencē "CEO Meets Investors 2018" stāstīja "Madara Cosmetics" valdes loceklis Uldis Iltners.

Viņš sacīja, ka, apņemoties izmaksāt dividendes arī nākamajā gadā, turpināsies tirgus attīstība. "Kopš esam biržā, piedāvājot akcionāru priekšrocības programmu, esam spējuši palielināt savu apgrozījumu un peļņu. Tāpēc arī mēs turpināsim dividenžu izmaksu, kas turpinās uzņēmuma attīstību," sacīja Ilteners.

Tāpat Iltners atzīmēja, ka uzņēmums koncentrēsies uz uzņēmuma elastību un modernizāciju, lai panāktu zīmola stabilu atpazīstamību Eiropā. "Ņemot vērā, ka mūsu lielākie konkurenti ir dabīgās kosmētikas ražotāji Vācijā, piemēram, "Dr. Hauschka", mums jāstrādā pie efektīvu produktu ražošanas. Lai arī viņu uzņēmums ir ar senu vēsturi, viņu ražošanas struktūra ilgo gadu laikā ir kļuvusi "par smagu"," sacīja Iltners.

"Mūsu uzņēmums ir elastīgs un ar modernu infrastruktūru, tāpēc salīdzinājumā ar Vāciju mēs produktu varam ieviest daudz ātrāk nekā uzņēmumi ar smagnējām ražošanas struktūrām," teica "Madara Cosmetics" valdes loceklis.

Viņš sacīja, ka, lai tiektos pēc inovatīvākā kosmētikas ražotāja titula Eiropā, arī nākamajā gadā plānots ieviest vairākus jaunus produktus. "Mums jārēķinās, ka kosmētikas tirgus ir ļoti dinamisks, tāpēc plānojam, ka ar mūsu uzņēmuma ražošanas struktūrām nākamajā gadā spēsim ieviest vairākus jaunus produktus," atzīmēja Iltners.

Kā ziņots, "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 6,958 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 29% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā. Tostarp šī gada trešajā ceturksnī "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums palielinājies par 26% salīdzinājumā ar pagājušā gada trešo ceturksni, sasniedzot 2,298 miljonus eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,92%), Uldis Iltners (23,92%), SIA "Sustainable Investments" (17,09%), Zane Tamane (10,25%), Liene Drāzniece (6,83%) un Somijas "Transmeri Group Ab" (6%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.