Menu
 

CSP: Septembrī rūpniecības produkcijas apjoms samazinājās par 2,7%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grafika - CSP Grafika - CSP

2023.gada septembrī, salīdzinot ar 2022.gada septembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 2,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoms ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē samazinājās par 20,9%, apstrādes rūpniecībā – par 4,6%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē – pieaugums par 18,3%.

Produkcijas apjoms samazinājās pēc īpatsvara lielākajā nozarē – koksnes un koka izstrādājumu ražošanā (par 6,2%). Samazinājums bija arī poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā (par 28,0%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā (par 17,3%), automobiļu, piekabju un puspiekabju (automobiļu detaļu un piederumu) ražošanā (par 17,0%), papīra un papīra izstrādājumu ražošanā (par 11,1%), dzērienu ražošanā (par 10,9%), kā arī ķīmisko vielu ražošanā (par 6,7%).

Rūpniecības produkcijas pieaugums bija divās no trim pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs – pārtikas produktu ražošanā un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas (attiecīgi 6,0% un 3,0%). Pieaugums bija arī iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas nozarē (par 38,5%), elektrisko iekārtu ražošanā (par 6,1%), datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā (par 1,2%), kā arī iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā (par 1,1%), liecina CSP dati.

Septembrī, salīdzinot ar augustu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 0,5%. Ražošanas apjoma pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē (par 6,1%), kā arī elektroenerģijas un gāzes apgādē (par 3,8%), savukārt apstrādes rūpniecībā – kritums par 0,4%.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.