Menu
 

Oktobrī elektroenerģijas cena Latvijā samazinājusies par 25%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

2023.gada oktobrī vidējā elektroenerģijas cena izlīdzinājās visās trīs Baltijas valstīs, samazinoties līdz 87,37 EUR par megavatstundu (MWh): Latvijā par 25%, Lietuvā – par 26% un Igaunijā – par 23%. Savukārt attiecībā pret 2022.gada oktobri cena Latvijā bija par 117% zemāka, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Elektroenerģijas cenu samazinājumu Baltijas valstīs sekmēja iespēja oktobrī importēt lielākus elektroenerģijas apjomus no Zviedrijas nekā septembrī, kad vairāk nekā 20 dienas remontdarbu dēļ nebija pieejams Zviedrijas – Lietuvas starpsavienojums.

Salīdzinot importētās elektroenerģijas apjomu uz Baltijas valstīm ar iepriekšējo mēnesi, tas ir pieaudzis par 19,3%. Elektroenerģijas importa apjoms no Polijas uz Baltiju ir sarucis par 40,7%, savukārt Ziemeļvalstu importa apjoms uz Baltijas valstīm ir būtiski pieaudzis – par 154,3% no Zviedrijas un 3,9% no Somijas, liecina "Augstsprieguma tīkla" informācija.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.