Menu
 

Aptauja: katrs trešais Latvijā pašlaik strādā "hibrīddarba" vai attālināta darba režīmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trīs ceturtdaļas strādājošo kopumā ir apmierināti ar darba un personīgās dzīves līdzsvaru, liecina pētījumu kompānijas “Kantar“ veiktās darba ņēmēju aptaujas rezultāti. 72% strādājošo ir kopumā apmierināti ar darba un personīgās dzīves līdzsvaru savā darbavietā, savukārt 24% ar šo līdzsvaru nav apmierināti.

Lai gan darba un personīgās dzīves līdzsvara kopējais vērtējums darba ņēmēju vidū divu gadu laikā nav būtiski mainījies, tomēr šai laikā nozīmīgi – no 20% uz 14% – ir samazinājies“ļoti apmierināto” darbinieku īpatsvars.

Dati liecina, ka vairums darbinieku pašlaik strādā savā darbavietā (70%), kamēr katram ceturtajam (26%) ir iespēja strādāt “hibrīddarba režīmā”, bet 4% strādājošo darba devēji nodrošina iespēju strādāt tikai attālināti no mājām.

Tikai darbavietā (klātienē) salīdzinoši biežāk strādā 45 līdz 54 gadus veci darbinieki, strādājošie ar vidējo izglītību, ar zemiem personīgajiem ienākumiem (līdz 500 eiro) mēnesī, strādnieki, pakalpojumu un tirdzniecības jomas darbinieki, apstrādes rūpniecībā, būvniecībā, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu, veselības un sociālās aprūpes, kā arī administratīvo un apkalpojošo dienestu jomās nodarbinātie, citās pilsētās (ne Rīgā), Kurzemē, Zemgalē un Latgalē strādājošie, kā arī tie, kuri ar savu pašreizējo darbu, un darba un personīgās dzīves līdzsvaru ir kopumā neapmierināti.

Savukārt “hibrīddarba” režīmā caurmērā biežāk darbojas 18 līdz 24 gadus veci darbinieki, strādājošie ar augstāko izglītību, augstākā līmeņa vadītāji un speciālisti, darbinieki ar augstākiem personīgajiem ienākumiem (vairāk nekā 1301 eiro) mēnesī, informācijas un komunikācijas pakalpojumu, finanšu un apdrošināšanas, profesionālo un zinātnisko pakalpojumu nozarē, valsts pārvaldē un aizsardzībā strādājošie, lielajos uzņēmumos (250 un vairāk darbinieki) nodarbinātie, kā arī rīdzinieki.

Pašlaik vērojams, ka no mājām (attālināti) vidēji biežāk strādā tieši informācijas un komunikācijas pakalpojumu jomā nodarbinātie.

Kā norāda “Kantar“, raksturīgi, ka, salīdzinot ar pandēmijas periodu, būtiski ir palielinājies to darbinieku īpatsvars, kuri strādā “hibrīddarba” režīmā (no 18% uz 26%), bet samazinājies darbinieku īpatsvars, kuri strādā tikai klātienē savā darbavietā (no 78% uz 70%), lai arī tādu joprojām ir vairums. Savukārt to darbinieku īpatsvars, kuri strādā tikai no mājām, divu gadu laikā nav būtiski mainījies (4%).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.