Menu
 

Grantu programmā "(ie)dvesma" atbalstu 70 000 eiro apmērā saņems deviņas biznesa idejas Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Noslēdzoties jauno uzņēmēju atbalsta programmai „(ie)dvesma”, ko jau septīto reizi īsteno “SEB banka” kopā ar Pierīgas pašvaldībām – Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Ropažu novadiem –, izvēlētas deviņas perspektīvākās biznesa idejas, kuru autori to īstenošanai saņems finansiālu atbalstu. Kopējais šogad piešķirto grantu apjoms ir 70 000 eiro.

Šogad konkursā tika saņemti 59 pieteikumi jaunu biznesa ideju īstenošanai Pierīgā, informēja bankā. Pieteikumu atlase norisinājās trīs kārtās, izvērtējot gan atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. No visām iesniegtajām idejām līdz noslēdzošajai kārtai – prezentācijām žūrijai – tika izvirzītas 19 pārliecinošākās.

Visvairāk pieteikumu šogad saistīti ar apmācību, spēļu un aprūpes pakalpojumu sniegšanu bērniem. Nemainīgi aktuālas ir biznesa idejas, kas saistītas ar pārtikas ražošanu un ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī mēbeļu, dizaina un interjera priekšmetu ražošanu. Tāpat vairākas biznesa idejas saistītas ar medicīnu un veselību, tūrismu, atpūtu, vides risinājumiem, kā arī sportu, skaistumkopšanu, digitāliem risinājumiem un izglītību.

Grants 5000 eiro apmērā katram piešķirts diviem uzņēmumiem. SIA “Grindclaw” grantu saņēma ergonomiskā cimda attīstībai, kas ļauj izvairīties no locītavu sāpēm un traumām, ilgstoši lietojot datoru. Inovācijas kvalitāti apliecina LR patents un patentpētījuma pozitīvais vērtējums, kas atļauj uzņēmumam iesniegt arī starptautisku patenta pieteikumu. Savukārt IK “Einberg Design” grantu ieguvis jaunas lāzera gravēšanas iekārtas iegādei. Šis ir vienīgais uzņēmums Baltijā, kas nodarbojas ar poligonālā metāla skulptūru un interjera dizaina elementu izgatavošanu. 

Siguldas novadā grantu 6000 eiro apmērā saņēma Gunita Oļipova zīmola “Spiiid Botanics” tālākai attīstībai. Ģimenes uzņēmums piedāvā dizaina mākslas darbus epoksīda sveķos, īpaši unikālas ir LED lampas ar tajos iestrādātiem dabas augiem un ziediem. Grantu 4 000 eiro apmērā saņēma uzņēmums SIA “Rovenaro” kafijas grauzdētavas-konceptveikala “Kafijas rūķis” izveidei Mālpilī. Uzņēmums plāno ne tikai piedāvāt zaļas un grauzdētas kafijas pupiņas, bet arī organizēt kafijas grauzdēšanas, apstrādes un pagatavošanas meistarklases.

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība grantu 10 000 eiro apmērā piešķīra uzņēmumam SIA “Annas māja” sabiedriskā ēdināšanas uzņēmuma izveidei Ķemeros. Vienlaikus ar piedāvātajiem ēdināšanas pakalpojumiem kafejnīca plānota arī kā atpūtas vieta un kultūrtelpa tematiskiem vakariem sadarbībā ar mūziķiem, māksliniekiem un aktieriem.

Ķekavas novada pašvaldības grantu 10 000 eiro apmērā saņēma uzņēmums SIA “KidsOn Group”, kas izveidojis bērnu mūzikas straumēšanas platformu Baltijā, sniedzot kvalitatīvas nacionālās mūzikas baudīšanas pieredzi un ļaujot atskaņot savas zemes autoru mūziku tiešsaistē.

Mārupes novada pašvaldība grantu 9997,74 eiro apmērā piešķīra uzņēmumam SIA “Moon Elements” eksporta spēju palielināšanai. Šis uzņēmums ražo terašu podus un grīdas vāzes, kas ne tikai dizainiski bagātina mājokļus, bet ir piemēroti arī pilsētvides improvizēto mazdārziņu izveidei uz balkona, terases un pat dzīvoklī.

Olaines novada pašvaldības grantu 10 000 eiro apmērā saņēma SIA “Vetocentrs” – veterinārā klīnika, kas nodrošina ne vien diagnostiku un ārstēšanu, bet arī izglītības veicināšanu veterinārajā jomā. Uzņēmums piedāvā arī iespēju aizbraukt pie dzīvnieku īpašniekiem, kuriem ir ierobežotas pārvietošanās iespējas vai nav pieejams transports.

Ropažu novada pašvaldība grantu 9852,17 eiro apmērā piešķīra uzņēmumam SIA “MediSpec” mobilitātes pakalpojumu pilnveidošanai. Šis uzņēmums sniedz specializētā medicīnas transporta pakalpojumus cilvēkiem ar traumām un ar pastāvīgiem kustību traucējumiem, pansionātu un aprūpes namu iedzīvotājiem, kā arī paliatīvās aprūpes pacientiem Latvijā, Baltijā un arī citviet Eiropā.

Grantu programma “(ie)dvesma” norisinās jau septīto reizi ar mērķi sekmēt uzņēmējdarbības attīstību. Līdz šim programmas ietvaros atbalstu savas idejas īstenošanai saņēmuši 48 jaunie uzņēmēji Pierīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.