Menu
 

"Augstsprieguma tīkls" lūdz KP vērtēt kompānijas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār "Conexus"

  • Autors:  LETA
"Augstsprieguma tīkls" lūdz KP vērtēt kompānijas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār "Conexus" Foto: www.conexus.lv

AS "Augstsprieguma tīkls" vērsies Konkurences padomē (KP) ar apvienošanās ziņojumu par faktiskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār gāzes pārvades sistēmas operatoru AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus"), aģentūru LETA informēja KP.

Patlaban "Augstsprieguma tīklam" pieder 34,36% “Conexus" akciju, bet pārējie akcionāri ir Krievijas gāzes koncerns "Gazprom" ar 34,1%, "Marguerite gas I S.? r.l." ar 29,06%, savukārt pārējie akcionāri jeb neidentificēto akcionāru uzrādītāja akcijas veido 2,48%.

KP ziņojuma detaļas neatklāja, bet aģentūrai LETA neoficiāli zināms, ka "Augstsprieguma tīkls" aicina KP izvērtēt radušos situāciju, kad "Conexus" padomē nav sabalansēts akcionāru pārstāvju skaits.

Ievērojot Enerģētikas likuma prasības, līdz 2017. gada beigām "Gazprom" bija jāpārdod sev piederošās "Conexus" akcijas, tomēr tas joprojām nav izdarīts. Neskatoties uz to, ka "Gazprom" joprojām ir "Conexus" akcionārs ar iespēju saņemt dividendes, tomēr Krievijas gāzes koncernam nav balsstiesību.

Patlaban balsstiesības "Conexus" padomē ir "Augstsprieguma tīkla" pārstāvjiem Ilzei Bērziņai, Sanitai Greizei un Ilmāram Šņucinam, kā arī "Marguerite Fund" pārstāvjiem Viljamam Pīrsonam, Gijomam Rivronam un Martinam Sičelkovam. "Conexus" padomi vada Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš. Lēmumu KP plāno pieņemt līdz decembra vidum.

"Conexus" ir dibināts 2016. gada 22. decembrī, reorganizācijas rezultātā no "Latvijas gāzes" nodalot pārvades un glabāšanas darbības virzienus. "Conexus" ir slēgta akciju sabiedrība. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Augstsprieguma tīkls" (34,36%), kamēr "Gazprom" pieder 34,1%, bet "Marguerite Gas" – 29,06%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.