Menu
 

Kazāks cer, ka politiķu un banku diskusijās par kredītņēmēju aizsardzību nonāks līdz abām pusēm pieņemamam risinājumam

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks cer, ka politiķu un banku diskusijās par kredītņēmēju aizsardzību izdosies atrast "Latvijas ekonomikai un sabiedrībai labāko risinājumu, kas būtu pieņemams arī komercbankām un ļaus palīdzēt kredītņēmējiem".

Kā informēja Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) birojs, viņa šodien tiekoties ar Kazāku pārrunājusi situācija banku sektorā, tostarp konsultācijas ar komercbankām par iespējamajiem risinājumiem, kas nodrošinātu to mērķu sasniegšanu, pie kuriem šobrīd strādā Saeimas Budžeta un finanšu komisija.

Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners sacīja, ka bijuši aktuāli jautājumi hipotekāro kredītu refinansēšanas jomā, lai klientiem būtu pēc iespējas ērtāk un izdevīgāk ar esošu hipotekāro kredītu pāriet no vienas bankas uz citu, kā arī iespējamie risinājumi hipotekāro kredītņēmēju atbalstam. Ministru prezidente informējusi Kazāku par valdībā uzsākto virzību, lai izstrādātu priekšlikumus administratīvā sloga mazināšanai uzņēmējiem, sākot ar nekustamā īpašuma attīstības nozari, ar mērķi veicināt uzņēmējdarbību un piesaistīt papildu investīcijas.

Tāpat pārrunātas pozitīvās tendences inflācijas rādītājos, minimālās algas palielināšana līdz 700 eiro no nākamā gada un citi ar 2024.gada valsts budžetu saistīti jautājumi.

Jau ziņots, ka šobrīd tiek meklēts risinājums tam, kā uzlabot iespējas veikt hipotekāro kredītu pārkreditēšanu.

Tāpat ziņots, ka Latvijā banku sektoram nākamgad tiks uzlikta pamatīga nodokļu nasta, tāpēc apgrūtināt to ar vēl kādiem nodokļiem nebūtu pareizi, iepriekš sacījis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ministrs atgādināja, ka nākamgad banku sektoram būs jāmaksā 20% uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) avansa maksājums no iepriekšējā gada peļņas, lai gan citās valstīs UIN likme ir apmēram 15%. Šis nodoklis no banku peļņas budžetam dos 140 miljonus eiro.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.