Menu
 

"Baltic Logistic Solutions" loģistikas centra paplašināšanā Rāmavā investēs deviņus miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - bls.lv Foto - bls.lv

Transporta un loģistikas uzņēmuma SIA "Baltic Logistic Solutions" loģistikas centra, kas atrodas Ķekavas novada Rāmavā, paplašināšanā investēs deviņus miljonus eiro, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Jaunās noliktavas būvniecību plānots pabeigt 2024.gada rudenī.

"Baltic Logistic Solutions" valdes loceklis Pēteris Krīvens atzīmē, ka šobrīd loģistikas centra Rāmavā noliktavas ir pilnībā aizpildītas, tādējādi, lai turpinātu izaugsmi un nostiprinātu pozīcijas loģistikas tirgū Baltijā, esošais loģistikas centrs tiks paplašināts ar vēl vienu ēku. 

Pēc kompānijā vēstītā, esošais loģistikas centrs, kura platība ir 33 700 kvadrātmetru, tiks papildināts ar vēl vienu ēku 7000 kvadrātmetru platībā, un tajā tiks izbūvēti trīs atsevišķi moduļi jeb telpas, tostarp viena telpa būs paredzēta precēm uzglabāšanai +18 grādu temperatūrā, bet divas telpas būs paredzētas precēm, kuras uzglabājamas temperatūrā -18 grādi.

Jaunā noliktava ietvers 14 kraušanas rampas un 10 000 palešu uzglabāšanas kapacitāti, no kurām 5000 paletes būs telpā ar gaisa temperatūru +18 grādi, bet 5000 paletes būs telpās ar -18 grādu temperatūru. Papildus tiks izbūvēta mezanīnas telpa, efektīvi izmantojot noliktavas operāciju plača otro stāvu.

"Jauno noliktavu būvējam ar mērķi sniegt vairāku temperatūras režīmu loģistikas iespējas," piebilst Krīvens.

Paredzēts, ka uz jaunās noliktavas ēkas jumta, tāpat kā uz esošā "Baltic Logistic Solutions" loģistikas centra jumta, būs saules paneļi. Vienlaikus siltums ēkā tiks iegūts no zemes ģeotermālajiem siltuma sūkņiem, savukārt saldētava tiks dzesēta ar elektrības palīdzību. Noliktavas tehnika ar pusautomātisko vadību darbosies, izmantojot litija baterijas.

"Baltic Logistic Solutions" jaunās noliktavas ģenerālbūvnieks ir "Bukoteks", bet projektētājs ir "AI Engineering".

Jau vēstīts, ka "Baltic Logistic Solutions" apgrozījums pagājušajā gadā bija 63,485 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 8,8% salīdzinājumā ar 2021.gadu, bet kompānijas peļņa samazinājās par 15,2% - līdz 601 997 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 11,899 miljoni eiro. "Baltic Logistic Solutions" pieder Lietuvā reģistrētajai "Sanitex".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.