Menu
 

"Madara Cosmetics" investē ražotnes attīstībā un jaunu produktu izstrādē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Madara Cosmetics" Foto - "Madara Cosmetics"

Investējot vairāk nekā 1 miljonu eiro jaunu, inovatīvu produktu izstrādē un ražošanas iekārtu iegādē un uzstādīšanā, dabīgās kosmētikas ražotājs AS "Madara Cosmetics" tuvojas projekta "Jaunu produktu ieviešana ražošanā ar samazinātu ietekmi uz vidi zaļo inovāciju jomā AS Madara Cosmetics" noslēgumam, informē uzņēmuma pārstāvji.

Lai pilnveidotu ilgtspējīgāku ražošanu, uzņēmuma ražotnē šogad uzstādīta laboratorijas izmēra vakuuma maisīšanas iekārta, kas paredzēta gan emulsijas tipa produktu, gan dekoratīvās kosmētikas ražošanai. Savukārt, lai nodrošinātu vēl inovatīvāku produktu ražošanu, esošās ražošanas tehnoloģijas ir papildinātas ar vēl vienu vakuuma maisīšanas iekārtu, kas paredzēta emulsijas tipa produktu ražošanai un ir viena no lielākajām produktu ražošanas iekārtām ražotnē ar darba tilpumu līdz pat 1100.

Projekta ietvaros uzstādīta arī pulverveida vielu jaukšanas iekārta un pūdera presēšanas iekārta, kā rezultātā šobrīd tiek aktīvi turpināts darbs pie minerālā sejas pūdera izstrādes un citiem dekoratīvās kosmētikas jaunumiem, stāsta uzņēmumā.

"Šim projektam bijusi būtiska nozīme uzņēmuma attīstībā - ar tā palīdzību esam stiprinājuši mūsu pētniecības un izstrādes komandas kompetenci jaunu produktu izstrādē, kā arī veicinājuši jauna kosmētikas segmenta veiksmīgu apguvi. Tāpat jauniegādātās iekārtas ļauj mums būt vēl efektīvākiem savā ražošanas procesā un attīstīt dekoratīvās kosmētikas toņu dažādību," piebilst AS "Madara Cosmetics" izpilddirektore Gunta Šulte.

Sadarbībā ar Norvēģijas bezpeļņas pētniecības institūtu "Sintef AS", kas ir viena no lielākajām neatkarīgajām izpētes organizācijām Eiropā, norisinājās apjomīgs darbs pie produktu receptūrām. Šogad tirgū palaisti arī divi jauni mitrinošie līdzekļi.

2021.gada nogalē AS "Madara Cosmetics" noslēdza līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par projekta "Jaunu produktu ieviešana ražošanā ar samazinātu ietekmi uz vidi zaļo inovāciju jomā AS Madara Cosmetics" īstenošanu no 2022.gada 1.janvāra līdz 2023. gada 31.decembrim, atgādina uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums dibināts 2006.gadā un kļuvis par vienu no vadošajiem kosmētikas ražotājiem Ziemeļeiropā un līderi Latvijā. Visi produkti tiek radīti ražotnē Mārupē, Latvijā. Kompānijas lielākais zīmols "Madara" īpaši iecienīts Francijā, Vācijā un citur Eiropā. Kopš 2017.gada novembra kompānijas akcijas iekļautas biržas "Nasdaq Baltic" alternatīvā tirgus "First North" sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.