Menu
 

Tīnūžos aicina uz pēdējo konferenci par Daugavas upes baseina ekonomisko attīstību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Tīnūžos aicina uz pēdējo konferenci par Daugavas upes baseina ekonomisko attīstību Foto: Mārtiņš Vilcēns, www.ikskile.lv

11. decembrī biedrība “Zied zeme” noslēgs sadarbības projekta “DaugavAbasMalas” konferenču ciklu, kas oktobrī un decembrī norisinājās ap Daugavu esošajās pašvaldībās ar mērķi uzlabot Latvijas lielākās upes baseina ekonomisko situāciju. Pēdējā daugaviešu satikšanās notiks Tīnūžu tautas namā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00. Uz šo konferenci aicināts ikviens interesents, lai kopīgi izvērtētu projekta “DaugavAbasMalas” rezultātus un noteiktu turpmāko rīcību.

Kopumā aizvadītas jau septiņas “DaugavAbasMalas” satikšanās, un katra no konferencēm tika veltīta savai tēmai, kas deva iespēju iedziļināties plašā jautājumu klāstā un risināt specifiskām mērķa grupām aktuālas problēmas. Ikšķiles novadā notiek pēdējā – astotā – daugaviešu satikšanās, informē Ikšķiles novada pašvaldībā.

Sadarbības projekts “DaugavAbasMalas” sākās šī gada vasarā ar tās pirmo posmu – unikālo Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīciju, ceļš pa Latvijas lielāko upi tika uzsākats 24. jūlijā tās augštecē, Latvijas–Baltkrievijas pierobežā, un noslēdzās Rīgā, pie Mangaļsalas bākas, un no jauna iezīmēja Daugavas laivotāju ceļu 350 km garumā. Rezultātā sadarbībā ar karšu izdevniecību “Jāņa sēta” ir tapusi interaktīvā karte, kurā ir iezīmēts tūrisma ūdensceļš visā upes garumā, apstāšanās vietas, drošas Daugavas HES apiešanas vietas un 1 km attālumā no abiem krastiem – kultūrvēsturiski apskates objekti un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kā arī ir izstrādāts pētījums par normatīvajiem aktiem, kas regulē ūdensmalu attīstību pašvaldībās, kuras robežojas ar Daugavu. Interaktīvā karte un pētījums pieejams mājaslapā daugavabasmalas.lv.

Sadarbības projektu “DaugavAbasMalas” īsteno publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme” (www.ziedzeme.lv) sadarbībā ar 21 pašvaldību, 7 vietējās rīcības grupām un citiem stratēģiskajiem partneriem. Projektu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests, finansē – Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, dalība konferencē jāreģistrē līdz 10. decembra plkst. 22.00. Plašāka informācija par konferenci un pieteikšanās – projekta mājaslapā daugavabasmalas.lv, kā arī "Facebook" lapā, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.