Menu
 

"Latvijas pasts": Šogad vēstuļu sūtījumos kritums varētu pārsniegt 10%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad vēstuļu sūtījumos kritums varētu pārsniegt 10%, aģentūrai LETA sacīja VAS "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa skaidroja, ka pieprasījums pēc tradicionālajiem pasta pakalpojumiem ik gadu samazinās par 6-7%, jo papīra dokumentus aizstāj e-dokumenti, drukātos preses izdevumus aizvieto elektroniskie mediji, un tas samazina vēstuļu un drukātās preses apriti.

"Šāda tendence ir vērojama visā pasta nozarē, visās valstīs, un Latvija nav izņēmums," norādīja Krauze-Čebotare.

Savukārt, komentējot e-komercijas segmentu, "Latvijas pasta" vadītāja norādīja, ka īpaši pakomātiem ir milzīgs potenciāls, jo iedzīvotāji aizvien vairāk izvēlas iepirkties internetveikalos, sevišķi, ja preces vai pakalpojumi nav pieejami tuvu dzīvesvietai.

Tāpat viņa norādīja, ja Covid-19 laikā e-komercijas pieaugums bija neraksturīgi straujš, tad 2023.gadā šāda dinamika vairs nav vērojama, jo attīstības tempus mazina divi būtiski faktori - karš Ukrainā un iedzīvotāju pirktspējas samazināšanās.

"2023.gadā e-komercijas pieaugums Latvijā un citās Eiropas valstīs sasniegs 7-10% gadā. Šāda e-komercijas augšupeja varētu saglabāties arī 2024.gadā," prognozēja Krauze-Čebotare.

Vienlaikus, runājot par šā gada "Latvijas pasta" darbību, viņa norādīja, ka vērā ņemams ir uzņēmuma sniegums finanšu pakalpojumu sfērā, papildinot, ka kopš 2023.gada sākuma "Latvijas pasts" piedāvā klientiem arī "Visa" maksājumu debetkartes un mobilās lietotnes "Latvijas pasts Pay" priekšrocības.

"Šobrīd "Latvijas pasta" finanšu pakalpojumus izmanto 80 000 klientu. Uzņēmums nākotnē saskata vēl plašākas attīstības iespējas finanšu pakalpojumiem, ko komercbankām ieviest ir sarežģītāk, bet "Latvijas pasts" kā mazāks finanšu tirgus spēlētājs varētu veiksmīgi īstenot," sacīja Krauze-Čebotare.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.