Menu
 

Latvijas auto tirgus pērn bijis mazākais Baltijas valstīs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Salīdzinot jaunu vieglo automobiļu reģistrācijas Baltijas valstīs laika posmā no 2023. gada janvāra līdz 2023. gada novembrim, kopējais reģistrētais automobiļu skaits Latvijā ir vismazākais – 17 895 reģistrētas automašīnas. Savukārt, salīdzinot šos rādītājus ar 2022. gada datiem, pērn Latvijā ir bijis vislielākais reģistrēto auto skaita pieaugums – 14,4% apmērā.

Starp visām Baltijas valstīm visaugstākais kopējais reģistrētais automobiļu skaits pagājušajā gadā ir Lietuvā ar 25 771 spēkratiem, bet Igaunijā tās ir 21 007 reģistrētas automašīnas, liecina Auto asociācijas dati. Salīdzinot šos rādītājus ar 2022. gada datiem, reģistrēto spēkratu pieauguma ziņā pēdējo vietu ieņem Lietuva ar 7,2%, kamēr Igaunija ierindojas otrajā vietā ar pieaugumu 9% apmērā. 

Privātajā sektorā pērn minimāli palielinājies jaunu automašīnu pārdošanas apjoms un vienlaikus būtiski attīstījušies auto nomas uzņēmumi, kuri pērn iegādājušies 3749 jaunus pasažieru automobiļus, kas ir 31% no visiem korporatīvajiem darījumiem un 20% no visām jauno pasažieru automobiļu reģistrācijām.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.