Menu
 

Konkursa "Laukiem būt!" laureātu vidū arī salaspiliete un krimuldiete

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Foto - Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs

Konkursā "Laukiem būt!", ko lauku jauniešu uzņēmējdarbības atbalstam jau divpadsmito gadu rīkoja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC), šogad galvenās balvas ieguva biznesa idejas par piedevām ēdienu gatavošanai, mērcēm un sausajām garšvielām, digitālas mācību platformas izveidošanu angļu valodas apguvei pirmsskolas vecuma bērniem un bioloģisko augu stādīšanas podiņu ražošanu.

No 50 biznesa idejām, kas tika pieteiktas konkursam šajā sezonā, finālā iekļuva 18 projekti trijās kategorijās: lauksaimniecības un pārtikas pārstrādes, nelauksaimniecības pakalpojumi, kā arī nelauksaimnieciskā ražošana. Jauniešu biznesa idejas septiņu minūšu garās prezentācijās fināla pasākumā noklausījās un vērtēja žūrija, kas vēlāk atzina, ka šogad vērtēšana bijusi īpaši spraiga pat kategorijas ietvaros – no džeza līdz metālapstrādei. Tāpat atzinīgi vārdi tika veltīti jauniešu prezentācijas prasmēm, kā arī radošumam un mērķtiecībai.

Kategorijā "Nelauksaimnieciskā ražošana" trešo vietu ieguva Santa Krūmiņa no Salaspils novada Salaspils pagasta par “Humoru vannas istabā” – jautrajām dušas želejām. Savukārt kategorijā "Nelauksaimniecības pakalpojumi" atzinības raksts tika piešķirts Solveigai Ozolniecei no Siguldas novada Krimuldas pagasta par ābolu un citu augļu sulas spiešanas pakalpojumu, informēja LLKC.

Konkursa kopējais balvu fonds bija 22 000 eiro, par pirmo vietu katrā kategorijā pienācās 2900 eiro. Jautājot, kā laureāti plāno tērēt naudas balvas, atbilde bija vienprātīga – finansējums tiks ieguldīts uzņēmumu attīstībā, iegādājoties profesionālu tehniku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.