Menu
 

"Finanšu pratības nedēļas" laikā notiks daudzveidīgi pasākumi par naudu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Latvijas Banka Ilustrācija - Latvijas Banka

No 18. līdz 24. martam Latvijā jau 11. reizi notiks "Finanšu pratības nedēļa", kas ir gada nozīmīgākais notikums finanšu pratības jomā un kuras norisi koordinē Latvijas Banka. Šogad "Finanšu pratības nedēļas 2024" laikā visā Latvijā notiks vairāk nekā 90 pasākumi, kuri būs saturiski daudzveidīgi un noderēs ikvienam.

Kā vēsta Latvijas Bankas preses dienestā, ik gadu Finanšu pratības nedēļas laikā dažādas institūcijas piedāvā iniciatīvas, kuru mērķis ir uzlabot iedzīvotāju naudas prasmi. Īpaša uzmanība tiek pievērsta jauniešu finanšu pratības veicināšanai, bet iespēja savas zināšanas uzlabot ir ikvienam. Pasākumi notiks gan klātienē, gan attālināti, gan Rīgā, gan reģionos.

Vairākums aktivitāšu būs veltīts iedzīvotāju finanšu drošības stiprināšanai, lai mazinātu finanšu krāpniecību Latvijā. Tā būs arī Latvijas Bankas prioritāte. Šogad Latvijas Banka īpašu uzmanību pievērsīs mazāk aizsargāto iedzīvotāju izglītošanai par finanšu drošību, skaidrojot krāpniecības veidus un būtiskākos drošības aspektus vieglajā valodā un sadarbībā ar "Smart-ID" izstrādājot ceļvedi drošai autentifikācijas rīka lietošanai.

Latvijas Bankas darbinieki arī apmeklēs vairāk nekā 40 Latvijas skolu, vadot nodarbības par inflāciju, drošu ieguldīšanu, finanšu krāpniecību un budžeta plānošanu. Kā ik gadu, notiks seminārs skolotājiem, kurā tiks runāts par finanšu plānošanu, uzkrājumu veidošanu, noguldījumu struktūru Latvijā.

Pēc Latvijas Bankas informācijas, "Finanšu pratības nedēļas 2024" centrālais notikums būs Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes asociētās profesores Gunas Ciemlejas grāmatas "Mana nauda" atvēršana. Grāmata ir rakstīta vieglā valodā, lai sarežģītus jautājumus izskaidrotu ikvienam, un tajā skartas dažādas tēmas, kas saistītas ar naudas pelnīšanu, tērēšanu un uzkrāšanu. Grāmata izveidota sadarbībā ar Vieglās valodas aģentūru un banku "Citadele", un tā būs pieejama bez maksas digitālā formātā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.