Menu
 

Aptauja: Latvijā 87% iedzīvotāju uzskata lauksaimniecību par nozīmīgu valsts ekonomikā un eksportā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā 87% iedzīvotāju uzskata lauksaimniecību par nozīmīgu valsts ekonomikā un eksportā, liecina biedrības "Zemnieku saeima" un pētījumu centra "SKDS" veiktā aptauja.

Tostarp lauksaimniecību par ļoti nozīmīgu novērtējuši 48,4% respondentu, 38,6% - par drīzāk nozīmīgu.

Taujāti par to, vai, lai celtu augsnes auglību, kūtsmēslus var papildināt vai aizstāt ar minerālmēsliem, 52,7% respondentu norādīja, ka kopumā piekrīt šādam apgalvojumam, kamēr 29,5% Latvijas iedzīvotāju bija pret.

Biežāk negatīvu atbildi snieguši tie respondenti, kuri reti vai nekad netiekas ar laukos dzīvojošajiem un lauksaimniecībā nodarbinātajiem.

Tāpat aptaujas dati rāda, ka kopumā 46,9% Latvijas iedzīvotāju atbalsta augu aizsardzības līdzekļu lietošanu lauksaimniecībā, kamēr 41,9% ir pret.

Aptaujā arī secināts, ka 46,8% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā ražotie pārtikas produkti ir ekoloģiski tīrāki nekā tie, kas ražoti citviet, bet 43,1% pauda uzskatu, ka pārtikas produktu ekoloģiskums, visticamāk, neatšķiras.

Dati rāda, ka kopumā 79,5% Latvijas sabiedrības uzskata, ka lauksaimniecība valstī ir "zaļa" jeb videi draudzīga, kamēr 13,3% respondentu norādījuši, ka nepiekrīt šim apgalvojumam.

Vaicāti par bioloģisko pārtikas produktu iegādi, 6,6% respondentu minēja, ka šādus produktus iegādājas vienmēr, 15,1% to dara bieži, 35,9% - dažkārt, 21,3% - reti, bet vēl 18,5% respondenti bioloģisko produkciju iegādājas ļoti reti vai nekad.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.