Menu
 

Carnikavā gaidāma konference par kultūras ceļiem un tūrisma attīstību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Carnikavā gaidāma konference par kultūras ceļiem un tūrisma attīstību Foto: pixabay.com

Ceturtdien, 13. decembrī, plkst. 9.30 Carnikavas tautas namā “Ozolaine” norisināsies starptautiska konference “Kultūras ceļi un tūrisma attīstība Latvijā”, kuras laikā tiks aktualizēta kultūras ceļu loma kultūras politikā. Galvenokārt tiks runāts par iespēju, ko kultūras ceļi sniedz, lai veicinātu tūrisma izaugsmi.

Pēdējo 29 gadu laikā ir izveidots 31 Eiropas Padomes kultūras maršruts, uzsverot Eiropas identitātes nozīmi. Maršrutu izveidošanas mērķis ir veicināt dabas un kultūras mantojuma aizsardzību un attīstību, informē Vidzemes Tūrisma asociācijas projekta “Cult-RInG” sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Plaude.

Konferencē ar savu pieredzi dalīsies Eiropas Padomes Kultūras maršrutu institūta pārstāvis, Lietuvas Kultūras ministrijas maršrutu eksperts Alfrēds Jomants (Alfredas Jomantas). Lietuva jau kopš 2012. gada ir dalībvalsts Eiropas Padomes Kultūras maršrutu institūta Paplašinātajā vienošanās par kultūras maršrutiem, tādējādi sniedzot iespēju iekļauties gan jau esošajos kultūras maršrutos, gan attīstīt jaunus.

Viens no aktīvākajiem kultūras maršrutiem ir Vikingu ceļš, kas ir sertificēts Eiropas kultūras maršruts kopš 1993. gada, un kopš 2018. gada arī Grobiņa tika iekļauta šajā maršrutā. Konferencē maršruta koordinatore Ea Stevnsa Matsona (Ea Stevns Matzon) no Dānijas iepazīstinās klātesošos ar maršruta attīstību un iespējām, stāsta A. Plaude.

No Latvijas konferencē piedalīsies Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes Kultūras mantojuma politikas daļas pārstāve Baiba Mūrniece, VARAM Telpiskās plānošanas departamenta vecākā eksperte Dace Granta, LIAA Tūrisma departamenta vadītāja Inese Šīrava, kā arī Eiropas Kultūras tūrisma tīkla prezidents un Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts.

Konferences otrajā daļā tiks prezentēta kultūras ceļu sadaļa Vidzemes tūrisma attīstības stratēģijā un rīcības plānā, kas izstrādāts projekta “Cult-RInG” (“Kultūras maršruti kā ieguldījums izaugsmei un nodarbinātībai”) ietvaros. Rīcības plānā tiks akcentēta kultūras maršurtu nozīmība un izvērtēts ieguvums, vadoties pēc citu valstu pieredzes un vietējiem resursiem, norāda A. Plaude.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.