Menu
 

Izsludināts grantu konkurss remigrantiem uzņēmējdarbības uzsākšanai Ādažu novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

28.martā domes sēdē tika apstiprināts konkursa “Ādažu novada jauno uzņēmēju un remigrantu atbalsta konkurss 2024” nolikums. Pieteikumus konkursa pirmajā kārtā pieņems no 10.aprīļa līdz 10.maijam, informē konkursa koordinatore Laura Bite.

Atbalsts jaunu uzņēmumu veidošanai vispirms (pirmajā kārtā) tiks sniegts pretendentiem, kas atbilst remigranta statusam – ir vismaz divus gadus dzīvojuši ārvalstīs un ne agrāk kā pirms diviem gadiem ir atgriezušies uz patstāvīgu dzīvi Latvijā. Atbalstu varēs saņemt gan jauna uzņēmuma veidošanai, gan nesen (ne agrāk kā 12 mēnešus pirms pieteikšanās konkursā) dibinātu uzņēmumu attīstībai. Remigranti varēs pretendēt uz pašvaldības un valsts grantu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas programmas “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” kopsummā līdz 9000 eiro.

Grantu kopējā summa šajā gadā paredz iespēju atbalstīt vismaz trīs pretendentus. Granta līdzekļus varēs izmantot pamatlīdzekļu iegādei, gan arī izdevumiem par atlīdzību, gan nemateriālajiem ieguldījumiem. Piešķirtie līdzekļi projekta īstenošanai jāizmanto līdz šī gada beigām, atzīmē L.Bite.

Pretendenti aicināti rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu, vērtēšanas kritērijiem un iesniedzamo dokumentu sarakstu. Ar nolikumu un tā pielikumiem var iepazīties vietnes www.adazunovads.lv sadaļā "Konkursi". Pieteikumu sagatavošanas procesā iespējams saņemt konsultāciju, vēršoties pie konkursa koordinatores pa tālruni 26522521 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

 

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.