Menu
 

Desmit gados Krimuldas novadā uzņēmumu skaits palielinājies par 148

  • Autors:  Apriņķis.lv
Krimuldas tautas nams. Krimuldas tautas nams. Foto: www.krimulda.lv

Decembra sākumā Krimuldas tautas namā norisinājās seminārs par sociālo tīklu komunikāciju Krimuldas novada uzņēmējiem. Krimuldas novada dome sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Vidzemes nodaļu organizēja šo semināru gan esošajiem, gan jaunajiem uzņēmējiem, lai dotu iespēju iegūt praktiskas un teorētiskas zināšanas efektīvas un mūsdienīgas komunikācijas veidošanā sociālajos tīklos.

Semināru vadīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras SIA “Digital Journey” sociālo mediju komunikācijas eksperte Laura Celmāra, bet atklāja Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Linards Kumskis, informējot par paveikto un uzņēmējdarbības tendencēm novadā, kas vērtējamas pozitīvi. Ņemot vērā, ka valstī likvidēto uzņēmumu skaits pārsniedz jaunreģistrēto, novadā ir saglabājies pozitīvs uzņēmuma skaita pieaugums, informē Krimuldas novada pašvaldības Attīstības nodaļas projektu vadītāja Linda Bernarde.

Kopumā kopš 2008. gada Krimuldas novadā reģistrēti 273 jauni uzņēmumi, bet likvidēti 125, kas nozīmē, ka faktiski uzņēmumu skaits novadā šajā periodā palielinājies par 148 komersantiem. No visiem Krimuldas novadā reģistrētajiem uzņēmumiem 61,05% ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību, bet vēl 30,02% – zemnieku saimniecības. Krimuldas novadā reģistrētie uzņēmumi kopā apgrozījuši 59,62 milj. eiro, kas ir par 18,51% vairāk nekā gadu iepriekš.

Līdz ar apgrozījuma kāpumu, 2017. gadā palielinājusies arī Krimuldas novadā reģistrēto uzņēmumu kopējā peļņa. Gada laikā tā pieaugusi par 73,93%, sasniedzot 4,47 milj. EUR. 2017. gadā novada uzņēmumos darbavietas radušas 1140 personas, kas ir par 10 cilvēkiem vairāk nekā gadu iepriekš. 34 uzņēmumos pērn strādājuši katrā vismaz 10 darbinieki, gadu iepriekš tādi bija 30 uzņēmumi. Lielākais darba devējs starp Krimuldas novadā reģistrētajiem uzņēmumiem ir SIA “Maiznīca Flora”, kas ar darbavietām nodrošinājis 86 darbiniekus, vēsta L. Bernarde.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.