Menu
 

"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums novembrī bijis straujāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums novembrī bijis straujāks nekā ES vidēji Foto - arhīvs

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pērn novembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 4%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 21 bloka dalībvalsti.

Straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums novembrī salīdzinājumā ar 2017.gada vienpadsmito mēnesi starp ES valstīm bijis Slovēnijā (+10,7%), Rumānijā (+7,2%), Lietuvā (+7%), Bulgārijā (+6,6%), Slovākijā (+5,4%) un Igaunijā (+5,3%).

Savukārt kritums šajā periodā fiksēts Austrijā (-0,2%), Maltā (-1,3%) un Beļģijā (-1,6%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums novembrī, salīdzinot ar 2017.gada novembri, palielinājies kopumā par 2,1%, bet eirozonas valstīs - par 1,1%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs novembri ES pieaudzis par 0,7%, bet eirozonā - par 0,6%

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Latvijā (+2,4%), Polijā un Igaunijā (abās valstīs +2,1%). Toties samazinājums bijis Austrijā (-0,5%) un Slovēnijā (-1,6%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 0,4%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Īriju, Kipru un Nīderlandi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.