Menu
 

Starptautiskajā izstādē "Zaļā nedēļa" Latviju klātienē pārstāvēs astoņi pārtikas ražotāji

  • Autors:  LETA
Starptautiskajā izstādē "Zaļā nedēļa" Latviju klātienē pārstāvēs astoņi pārtikas ražotāji Foto - facebook.com/AREIizstades

Starptautiskajā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē-gadatirgū "Zaļā nedēļa" Berlīnē Latvijas nacionālajā kopstendā šogad klātienē piedalīsies astoņi pārtikas ražotāji no Latvijas, kā arī stendā varēs iegādāties vairāku citu pārtikas ražotāju produkciju, aģentūra LETA uzzināja Agroresursu un ekonomikas institūtā (AREI).

Tostarp klātienē piedalīsies medījumu gaļas konservu ražotājs "Baltic Wild'', zemnieku saimniecības "Kalnu medus" biškopis Sandris Akmaņs ar savu medus produkciju, individuālais komersants "I. R. Avots", paipalu olu ražotājs "Rīta putni", kompānija "Kurzemnieku ražojumi", "Skrīveru mājas saldējums" ar mājas saldējumiem, saldumu ražotājs "Skrīveru pārtikas kombināts" ar konfektēm "Gotiņa" un individuālais komersants "55 mārītes" ar zāļu tējām.

Latvijas stends tapis, pateicoties Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) izstāžu daļas organizēšanai un Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstam.

Tāpat izstādē Latvijas stendā varēs iegādāties arī vairāku uzņēmumu ražoto produkciju, kuri izstādē nepiedalīsies klātienē, tostarp Ventspils novada alus darītavas "Užavas alus" un "Brāļu alus" produkciju, maizes ceptuves "Lāči" un "Dona" produkciju, gaļas pārstrādes uzņēmuma "Rēzeknes gaļas kombināts" ražojumus, pārtikas piedevu un dzērienu ražotāja "Ilgezeem" produkciju, uzņēmuma "Aibi" gaļas produkciju, piena pārstrādes uzņēmuma "Rīgas piensaimnieks" piena produktus, konservu ražotāja "Brīvais vilnis", kā arī uzņēmumu "Kurzeme GB", "Karavela", "Gamma-A" un "Rānda" zivju produkciju un dažādu Latvijas mājražotāji ražojumus.

Izstādē klātienē Latviju klātienē pārstāvēs arī vairāki pārstāvji no nepārtikas sektora, tostarp Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, biedrība "Lauku ceļotājs", māju "Donas" saimniece Ilze Briede, kuri īstenos Latvijas lauku tūrisma un seno amatu popularizēšanas pasākumus. Tāpat "Zaļajā nedēļā" piedalīsies pērn notikušās izstādes "Riga Food 2018" "Tautas garšā" uzvarējušā uzņēmuma "Latgolys golds" vadītājs Andris Meijers, kurš ar speķi un citiem labumiem lūkos iepatikties arī Vācijas izstādes apmeklētājiem.

Starptautiskajā izstādē-gadatirgū "Zaļā nedēļa" tās dalībniekiem būs iespēja apspriest jautājumus, kas saistīti ar lauksaimniecību un pārtiku, kā arī iepazīt visas pasaules gardumus, amatnieku darinājumus, paēst un atpūsties, izzināt biznesa idejas, uzzināt dārzkopības, lopkopības un kulinārijas jaunumus.

Ik gadu Berlīnē notiek starptautiska pārtikas izstāde-gadatirgus, kur desmit dienas satiekas gan lauksaimniecības ministri, starptautiskās vides vadošie lauksaimniecības uzņēmējdarbības pārstāvji un Berlīnes apmeklētāji, kuriem interesē viss par un ap lauksaimniecību un pārtiku. Izstāde "Zaļā nedēļa" šogad notiks jau 84.reizi, laikā no 18.-27.janvārī "Messe Berlin" 115 000 kvadrātmetru platībā. Pagājušo gadu to apmeklēja vairāk kā 400 000 apmeklētāju, tostarp apmēram 90 000 tirdzniecības apmeklētāju.

"Zaļajā nedēļā" Latvijas uzņēmumi piedalās kopš 1992.gada, savukārt 2015.gadā Latvijai izstādē bija pirmo reizi bija partnervalsts statuss, kas nozīmēja 650 kvadrātmetrus plašu stendu, īpašu kultūras programmu, kā arī atklāšanas pasākuma organizēšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.