Menu
 

"Baltic Pork": Cūkkopības uzņēmumiem šis gads būs izaicinājumu pilns

  • Autors:  LETA
"Baltic Pork": Cūkkopības uzņēmumiem šis gads būs izaicinājumu pilns Foto - arhīvs

Latvijā cūkkopības uzņēmumiem šis gads būs izaicinājumu pilns, aģentūrai LETA prognozēja cūku audzēšanas uzņēmuma "Baltic Pork" valdes locekle Daiga Ļubka. Viņa skaidroja, ka cūkkopības nozarei izaicinājums ir Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatīšanās Eiropā, kas pastiprina risku vīrusa nokļūšanai mājas cūku novietnēs, kā arī šobrīd zemā cūkgaļas cena.

Ļubka norādīja, ka cūkgaļas cena Latvijā ir atkarīga no globāliem faktoriem un tā šobrīd ir zemā līmenī visā Eiropā. "Pēdējos divus līdz trīs mēnešus cena ir bijusi ļoti zema, taču konkrēta pamatojuma tam nav," viņa sacīja, pieļaujot iespēju, ka cūkgaļas cena šobrīd ir samazinājusies līdz zemākajam līmenim pēdējo triju gadu laikā.

"Baltic Pork" valdes locekle piebilda, ka cūkgaļas cena patlaban nesedz pašizmaksu, tādējādi, ilgstoši saglabājoties šādai situācijai, nozare tiek negatīvi ietekmēta. "Jau pagājušā gada beigās visi bažījās, cik vēl ilgi tik zemas cenas būs," sprieda Ļubka.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Baltic Pork" 2017.gadā strādāja ar 6,646 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 35,2% - līdz 1,218 miljoniem eiro.

"Baltic Pork" reģistrēta 2000.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro. "Baltic Pork" pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam "International Pork Investment".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.