Menu
 

Olainietes iekļuvušas konkursa "Laukiem būt!" finālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Foto - Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotā konkursa “Laukiem būt!” pusfinālā noskaidroti 16 jaunieši, kuri četrās dažādās kategorijās marta beigās konkursa finālā sacentīsies par naudas balvu sava biznesa idejas īstenošanai. Finālistu vidū ir arī divi projekti, kuru autores ir olainietes.

Kategorijā “Uzņēmējdarbības ideja pievienotās vērtības radīšana – pārstrāde” pieteiktas bija 11 idejas. Finālā iekļuva Ilze Kalāce-Bērziņa un Ieva Biķe no Olaines novada ar smalkā mušļa ražotni, Lelde Bāra no Jelgavas novada ar bioloģisko cepumu pusfabrikātu un ogu smēriņa ražošanu, Evita Šmithena no Talsu novada ar pieneņu sakņu un lapu pulvera ražošanu, kā arī Jānis Silabriedis ar gaļas uzkodu gatavošanu no Rēzeknes novada.

Kategorijā “Uzņēmējdarbības ideja nelauksaimniecības nozarē – pakalpojumu sniegšanā” pusfinālā piedalījās 22 biznesa idejas. Finālā iekļuva: Elīna Zeiliņa no Olaines novada ar ideju par lūpu krāsu radošo darbnīcu “PATI”, Kristīne Dunika no Bauskas novada ar SPA procedūru piedāvājumu “Vieta, kur satikt sevi”, Juris Zīmelis no Preiļu puses ar auto virsbūves iespiedumu remontu bez krāsošanas, kā arī Māris Skujiņš no Cēsu puses ar ieceri veidot savvaļas briežu vērošanas staciju.

Finālisti noteikti arī kategorijās “Uzņēmējdarbības ideja lauksaimniecības nozarē”  un “Uzņēmējdarbības ideja nelauksaimniecības nozarē – ražošana”. Par Kopējais balvu fonds, par ko sacentīsies konkursa “Laukiem būt!” finālisti, ir 20 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.