Menu
 

Eiropas Komisijā prezentēs Inčukalna gāzes krātuves modernizācijas projektu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) no 19. līdz 20. martam Briselē piedalīsies enerģētikas infrastruktūras projektiem veltītā pasākumā “PCI Enerģijas dienas”, kuru organizē Eiropas Komisija. “Conexus” iepazīstinās ar Inčukalna pazemes gāzes krātuves (PGK) modernizācijas projektu, kuram, kā norāda uzņēmumā, ir liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas enerģētiskās drošības stiprināšanai.

Konference un izstāde “PCI Enerģijas dienas” ir veltīta kopīgu interešu projektu (KIP) praktiskai īstenošanai. Projektu virzītāji arī dalīsies pieredzē, kā nākotnē veidot drošu un videi nekaitīgu enerģētikas infrastruktūru, izmantojot inovatīvus tehnoloģiskos risinājumus, iesaistot vietējās kopienas un meklējot jaunas pieejas finansējumam, informē “Conexus” pārstāve Kristīne Baltiņa.

“Conexus” no Eiropas Savienības (ES) Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta programmas saņēmis 88 miljonus eiro Inčukalna PGK attīstības projekta īstenošanai. Paredzēts, ka projekts tiks realizēts līdz 2025. gadam, līdzekļus novirzot krātuves modernizācijas trīs virzieniem – virszemes infrastruktūras modernizācijai, gāzes urbumu remontiem un esošās gāzes infrastruktūras modernizācijai, vēsta uzņēmumā.

Kā atzīmē “Conexus” valdes priekšsēdētāja Zane Kotāne: “Projekta realizācija ir kritiski svarīga ne tikai Latvijas, bet visa reģiona enerģētiskajai drošībai un neatkarībai, jo tā ietvaros uzlabosim Inčukalna PGK tehnisko infrastruktūru un aprīkojuma darbības drošumu. Tas sekmēs gan gāzes tirgus integrēšanu, gan arī ļaus uzlabot gāzes plūsmas, kas šobrīd ir izolētas no pārējās Eiropas Savienības, tādējādi veicinot dabasgāzes tranzītu caur Latvijas dabasgāzes pārvades sistēmu.”

Plānots, ka “PCI Enerģijas dienas” Briselē apmeklēs Eiropas Komisijas Enerģētikas ģenerāldirektorāta direktors Dominiks Ristori, Klimata politikas un enerģētikas komisārs Migels Ariass Kanjete, Eiropas Parlamenta Vides komitejas priekšsēdētāja Adina Ioana Veljana, Eiropas Komisijas Enerģētikas ģenerāldirektorāta direktora vietnieks Gerassimoss Tomass un Enerģētikas politikas direktore Megana Ričardsa, stāsta K. Baltiņa.

Konferenci "PCI Enerģijas dienas" organizē Eiropas Komisijas Enerģētikas ģenerāldirektorāts, kas ir atbildīgs par ES enerģētikas politiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.