Menu
 

"Laimas" ražotni Ādažos par 8,92 miljoniem eiro būvēs "Merks"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Konditorejas izstrādājumu un uzkodu ražotājs “Orkla Latvija” 20. martā noslēdzis “Laimas” ražotnes būvniecības iepirkuma izvērtēšanas procesu. Konkursa kārtībā, izvērtējot 12 saņemtos pieteikumus, par jaunās “Laimas” ražotnes būvnieku izvēlēta būvkompānija “Merks”. Līguma kopsumma ir 8,92 miljoni eiro.

Uzņēmumā informēja, ka jau tuvākajā laikā plānots noslēgt līgumu, lai ražotnes celtniecību Ādažos uzsāktu šāgada pavasarī un 2020. gadā sāktu ražošanu jaunajās “Laimas” mājās. Iegādātajā zemes gabalā jau ir sagatavoti pievadceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā.

“Jaunā ražotne būs pamats augstākās klases saldumu ražošanai Latvijā, kā arī sniegs nozīmīgu ieguldījumu nākotnes attīstībā. “Laima” vienmēr ir augusi kopsolī ar laiku, un šis projekts ir nākamais ievērojamais solis pretī tālākai izaugsmei, kā arī konkurētspējas stiprināšanai,” atzinis “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

“Laimas” sortimentu veido vairāk nekā 200 dažādu šokolādes saldumu.  Līdz pat jaunās ražotnes darbības uzsākšanai Rīgā turpināsies “Laimas” saldumu ražošana ar specializāciju, ražojot šokolādes konfektes, šokolādes un graudaugu batoniņus, šerbetus, zefīrus, vafeļu konfektes, vafeļu tortes, marmelādes un arī “Laimas” ekskluzīvos, ar rokām gatavotos saldumus.

“Laimas” Latvijas komanda turpina strādāt pie inovatīvām receptūrām, turklāt jaunajā “Laimas” ražotnē Ādažos atradīsies moderna attīstības laboratorija, kas ļaus attīstīt un pilnveidot arvien jaunus produktus, norāda uzņēmumā. “Orkla Latvija” tuvāko gadu laikā jaunās “Laimas” ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā plāno investēt vairākus miljonus eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.