Menu
 

Jūrmalā konferencē par Baltijas jūras mazajām ostām piedalīsies vairāk nekā 70 dalībnieku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.jurmalasosta.lv Foto: www.jurmalasosta.lv

Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) Ilgtspējīgas jūrlietu ekonomikas ekspertu grupas ietvaros 2019. gada 3. un 4. aprīlī Jūrmalā notiks konference “Ilgtspējīgas jūrlietu ekonomikas attīstība: Baltijas jūras reģiona mazo un vidējo ostu iespējas un izaicinājumi”. Tā tiek organizēta sadarbībā ar BJVP sekretariātu un Eiropas Komisijas Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorātu, informē Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvis Valters Ūdris.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits norāda: “Jautājums par mazajām un vidējām ostām ir ļoti aktuāls visām Baltijas jūras reģiona valstīm. Ostas veicina ne tikai ekonomikas attīstību, bet arī rada jaunas darbavietas, atbalsta tūrismu un veicina reģionālo attīstību. Mazās ostas var sekmēt Baltijas jūras reģiona izaugsmi, tāpēc mums ir jāpārliecinās, ka ostas ir ne tikai ekonomiski pieejamas, bet arī videi draudzīgas.”

Konferenci atklās BJVP ģenerāldirektore Maira Mora, kura pirms sanāksmes atzīmē: “Baltijas jūras reģiona jūras ekonomikas izaugsmes potenciālu var izmantot labāk. Ja piekrastes valstis aktīvi sadarbosies visās jūrniecības darbības jomās, jūras ekosistēmas būs iespējams labāk aizsargāt. Tas veidos Baltijas jūras reģionu kā vienu no drošākajiem un pievilcīgākajiem galamērķiem pasaulē, lai to apmeklētu vai veiktu uzņēmējdarbību.”

Baltijas jūras reģions ir bagāts ar jūrniecības un zvejniecības tradīcijām, un mazās un vidējās ostas veido nozīmīgu Baltijas jūras reģiona ostu infrastruktūras daļu. Mūsdienās ostu segmentos notiek koncentrēšanās uz arvien lielākas kravnesības kuģiem, līdz ar to – uz lielākām ostām. Tajā pašā laikā mazās ostas un vidējās ir vitāli svarīgas piekrastes pašvaldībām un reģioniem, tās veido pamatu uzņēmējdarbības attīstībai un nodrošina darbavietas. Lai stabilizētu un uzlabotu šo ostu darbību, ir vajadzīgi radoši risinājumi ostu infrastruktūras attīstības un finanšu ilgtspējas nodrošināšanai, skaidro V. Ūdris.

Konferencē tiks izskatīti ilgtspējīgas Eiropas Savienības (ES) Zilās izaugsmes jautājumi sasaistē art pašreiz notiekošo ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam Rīcības plāna aktualizēšanu. Konferences dalībnieki dalīsies zināšanās un pieredzē par tādiem jautājumiem kā mazo un vidējo ostu pašreizējās iespējas, izaicinājumi, risinājumi un labā prakse.

Konferencē piedalīsies vairāk nekā 70 dalībnieku no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Dānijas, Somijas, Vācijas, Beļģijas, Norvēģijas, Krievijas, Portugāles, kā arī BJVP sekretariāta un Eiropas Komisijas Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorāta pārstāvji, vēsta V. Ūdris.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.