Menu
 

Parakstīts līgums par "Laimas" ražotnes būvniecību Ādažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

17.aprīlī “Orkla Latvija” vadība parakstīja līgumu ar būvkompāniju “Merks” par jaunās “Laimas” ražotnes celtniecību Ādažos. Plānots, ka jau tuvākajā laikā tiks uzsākta ražotnes celtniecība. Iegādātajā zemes gabalā jau līdz šim ir sagatavoti pievadceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā.

25.februārī noslēdzās pieteikšanās izsludinātajam iepirkumam, kura mērķis bija izvēlēties būvnieku jaunās “Laimas” ražotnes celtniecībai Ādažos. Kopumā tika saņemti 12 pieteikumi gan no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem, gan starptautiskiem koncerniem. 20. martā uzņēmums pēc rūpīgas izvērtēšanas par jaunās “Laimas” ražotnes būvnieku izvēlējās būvkompāniju “Merks”.

“2017.gadā, kad paziņojām, ka tiks celta jauna “Laimas” ražotne Latvijā, mēs uzsākām ievērojamu projektu ar izcilu mērķi – radīt mūsu “Laimai” jaunas mājas ilgtspējīgas konkurētspējas nodrošināšanai un nākotnes izaugsmei. Šodien, parakstot līgumu par būvniecību, esam vēl vienu soli tuvāk tam, lai ražotu “Laimas” saldumus mūsdienīgā un multifunkcionālā ražotnē, ko “Laima” jau sen bija pelnījusi,uzsvēra “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

“Tas, ka starptautiska kompānija pēc biznesa iegādes Latvijā iegulda ievērojamus līdzekļus jaunas ražotnes izveidē, liecina gan par paša uzņēmuma sekmīgu izaugsmi, gan arī par mūsu valsts un šajā gadījumā – Ādažu novada pievilcību jaunām investīcijām. Ar “Merks” profesionāļu komandas pieredzi un uzticamiem sadarbības partneriem mēs garantēsim projekta īstenošanu visaugstākajā kvalitātē,” apsolījis “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars.

Kā ziņots iepriekš, “Orkla Latvija” tuvāko gadu laikā investēs vairākus miljonus eiro jaunās “Laimas” ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā. Ņemot vērā paziņojumu par cepumu un vafeļu kompetenču centra būvniecību, 2018. gadā tika pieņemts lēmums aptvert abu projektu kopējo attīstību, izmantojot tās iespējas, ko var gūt no infrastruktūras sinerģijām. Tas garantēs to, ka gan “Laimas”, gan jaunās cepumu un vafeļu ražotnes projekti tiek izstrādāti atbilstoši vienādiem standartiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.