Menu
 

Zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieka apgrozījums pērn pieauga par 7,6%

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieks "Orkla Foods Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 33,918 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 60% - līdz 3,685 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija arī 2018.gadā turpināja investēt uzņēmuma attīstībā un produkta kvalitātes uzlabošanā no saviem līdzekļiem un piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Kompānijas ražotnē Babītes novada Spilvē ir pabeigta paleteizera un etiķešu kontroles iekārtu uzstādīšana, ievērojami palielinot ražošanas automatizāciju. Projektā kopumā ir investēti 205 000 eiro. Tāpat veiktas 30 000 eiro investīcijas jaunas mikrobioloģijas laboratorijas izveidē. "Orkla Foods Latvija" kopējais investīciju apmērs 2018.gadā sasniedza 460 000 eiro.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn kompānija savu produkciju turpināja realizēt Latvijā un ārvalstīs. Nemainīgi lielāko daļu realizācijas kompānija ieguva no Latvijā realizētās produkcijas. Kopumā uzņēmuma realizācijas ieņēmumi Latvijā pērn veidoja 24,2 miljonus eiro, kas ir par 5,8% vairāk nekā 2017.gadā. "Orkla Foods Latvija" turpināja attīstīt esošos eksporta tirgus, kur kopējie realizācijas ieņēmumi palielinājās par 12,3%, sasniedzot 9,8 miljonus eiro. Būtiskākais pieaugums bija uz Somiju un Lietuvu.

2019.gadā "Orkla Foods Latvija" plāno turpināt attīstīt pārtikas produktu ražošanu un tirdzniecību, atbilstoši kompānijas mērķiem un vadlīnijām, tai skaitā izstrādāt jaunus produktus atbilstoši aktuālajām patērētāju vajadzībām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums 2017.gadā bija 31,517 miljoni eiro, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 6,2% - līdz 2,304 miljoniem eiro.

"Orkla Foods Latvija" pamatdarbība ir augļu, ogu un dārzeņu pārstrādes produktu, garšvielu, majonēžu, kečupu un dažādu ēdiena piedevu ražošana un tirdzniecība.

Tāpat vēstīts, ka "Orkla" plāno apvienot "Orkla Confectionery&Snacks Latvija" un zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieku "Orkla Foods Latvija", izveidojot vienotu zīmolu preču organizāciju Latvijā ar nosaukumu "Orkla Latvija". "Orkla Logistics Latvija", "Saldumu tirdzniecība" un "Latfood Agro" pilnībā pieder "Orkla Confectionery&Snacks Latvija".

Norvēģu kompānija "Orkla" 2014.gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA "Orkla Confectionery and Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.